Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Je li diplomski studij dovoljan za uspješnu karijeru?

Adekvatno odabrana poslovna edukacija od velike je pomoći u pronalaženju odgovora na poslovne izazove.

Adekvatno odabrana poslovna edukacija od velike je pomoći u pronalaženju odgovora na poslovne izazove.

Upravo s tim ciljem je razvijen MBA program (Masters of Business Administration) koji je postao vodeći standard poslovne edukacije u svijetu. MBA polaznicima omogućuje znanja potrebna za vođenje tvrtke. Međutim, s obzirom da takav program predstavlja veliku obavezu i ulaganje, na MBA se kreće jednom u životu.

Kako odabrati?

Odabir programa treba biti usklađen s vizijom vlastitog razvoja. Odgovori na sljedeća pitanja mogu pomoći pri odabiru poslovne škole: kakva znanja i iskustvo trebate da bi postigli svoje ciljeve, tko su ljudi koje biste voljeli znati, koje resurse ste spremni uložiti, je li škola koju ste odabrali međunarodno akreditirana?

MBA danas

Jedina poslovna škola u Hrvatskoj s međunarodno akreditiranim MBA programima je COTRUGLI Business School. Ova škola se ostvarenim rezultatima i brojem polaznika profilirala kao najbolja u JI Europi. Škola ima centre u Zagrebu i Beogradu te podružnice u Sofiji, Ljubljani i Luksemburgu, a predavači dolaze iz cijelog svijeta. Polaznici mogu birati između tri MBA programa, ovisno o godinama radnog iskustva: MBA (junior management), Executive MBA (top management) i Chief Executive MBA (članovi uprava).

Kada je riječ o MBA programu, koji je namijenjen mladim potencijalima, uvjeti za upis su minimalno tri godine radnog iskustva, fakultetska diploma i znanje engleskog jezika. Važno je napomenuti da upisi traju do 1. listopada te da je ovo posljednja generacija koja se upisuje po cijeni od 12.000 eura (od iduće godine će cijena biti 15.000 eura).

MBA sutra

Iako MBA program pruža značajnu komparativnu prednost u poslovanju, treba imati na umu da to nije čarobni štapić. Kao i sa svime u životu, na polaznicima je da se založe i izvuku maksimum iz potencijala koji program pruža. O tom potencijalu najbolje govore statistike (istraživanje portala MojaPlaća.hr): «Završen MBA program sve je isplativiji. Osobe s MBA programom imaju u prosjeku 36% veću plaću u odnosu na VSS, a 58% u odnosu na prvostupnike.»

Za više detalja možete dogovoriti informativni sastanak na: [email protected] ili 01/3706 270.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.