Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Jedan mali hrvatski grad zna kako privući strana ulaganja!

Na međunarodnom natječaju uglednog britanskog Financial Timesa, Cities and Regions of The Future 2014./2015., Grad Ivanec svrstan je u top deset gradova u Europi (do 100.000 stanovnika) s najboljim strategijama za privlačenje i poticanje direktnih stranih ulaganja.

Na međunarodnom natječaju uglednog britanskog Financial Timesa, Cities and Regions of The Future 2014./2015., Grad Ivanec svrstan je u top deset gradova u Europi (do 100.000 stanovnika) s najboljim strategijama za privlačenje i poticanje direktnih stranih ulaganja.

„Svrstavanje Ivanca u top deset gradova, i to u konkurenciji 180 gradova iz cijele Europe, koji su najviše učinili na uvođenju strategija za privlačenje i poticanje izravnih stranih ulaganja, priznanje je svima u Gradu Ivancu koji su posljednjih godina kroz razne projekte radili na stvaranju pretpostavki za privlačenje ulaganja. To nam je ujedno i potvrda da je na međunarodnoj razini prepoznat smjer razvoja koji smo si zadali, prije svega Gradskim operativnim planom, a sada i Strategijom razvoja Ivanca“, izjavio je gradonačelnik Ivanca i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić.

Batinić smatra da su dodjeli ovog značajnog priznanja doprinijeli dugogodišnji napori Grada na opremanju i aktiviranju Poslovne i Industrijske zone, napori na formiranju učinkovite lokalne samouprave koja je u svakom trenutku na raspolaganju lokalnoj poslovnoj zajednici i potencijalnim vanjskim investitorima te napori na uklanjanju administrativnih zapreka te gradnji imidža Ivanca kao sredine koja je prijateljski naklonjena ulagačima. Tome svjedoči i BFC znak (Business Friendly Certificate) koji je, nakon gotovo jednogodišnjeg operativnog rada gradskog vodstva, dijela gradskih službi i Poslovne zone Ivanec d.o.o., Ivanec dobio prošle godine u regionalnom projektu čije je provođenje financirala njemačka vlada.

Ocjena koju svake dvije godine donosi tim neovisnih vrhunskih analitičara iz grupe Financial Times, koja se bavi praćenjem, analizom i predviđanjima kretanja u ulagačkom sektoru, i koja dolazi s visoke europske razine, najbolja je moguća pozivnica potencijalnim stranim ulagačima i sjajna promidžba Ivanca, uvjeren je Batinić. Grad Ivanec na natječaj Financial Timesa prijavio se samoinicijativno krajem prošle godine. Svečanost proglašenja najboljih održat će se 12. ožujka u francuskom Cannesu.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.