Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Jednostavni savjeti za uspješno poslovanje

Osnivači i generalni direktori velikih tvrtki dali su nekoliko savjeta za uspješno poslovanje.

Osnivači i generalni direktori velikih tvrtki dali su nekoliko savjeta za uspješno poslovanje. Najveći dio savjeta odnosi se na stalno usavršavanje, napredak i učenje.

Radi što voliš, ostalo će samo doći

Dennis Crowley, generalni izvršni direktor Foursquarea, mobilne aplikacije „teške“ 140 milijuna dolara, u svom poslu vodio se ovim savjetom. Dok je bio mali, majka mu je ponavljala ovu rečenicu i učila ga da uvijek slijedi svoje srce i vjeruje u svoje vizije. Nikad ne treba dopustiti drugima da kažu kako su vaše ideje loše.

Najbrži put do prihoda

Rick Alden kaže kako nove ideje nisu problem za kreativni tim. Problem je kad morate odbiti devet odličnih ideja zbog nedostatka resursa kako bi što hitnije stavili novi proizvod u prodaju. Osnivač nekoliko tvrtki za snowboard, ovaj savjet „ukrao“ je iz knjige „The art of the start“  Guya Kawasakija. Upravo ova knjiga pomogla mu je da svoje ideje provede u djela.

Okruži se odličnim timom i polako ga gradi

Ovaj odličan savjet dala je Sheila Johnson, osnivačica i generalna direktorica hotela Salamander. Smatra kako treba uložiti u dobar tim jer je to jedna od najvažnijih investicija. Trebate biti pažljivi prilikom odabira tima i isplatit će vam se.

Uvijek znajte svoj sljedeći korak

Kad ste vlasnik male tvrtke, morate znati da nitko neće voljeti posao kao vi, stoga ga morate zaštititi. Melinda Emerson, osnivačica i generalna direktorica Quintessence grupe,  savjetuje da uvijek ostanete u kontaktu s ljudima koje niste zaposlili, ali su vam se svidjeli. Nikad ne znate kad će vam zatrebati njihova pomoć.

Najveći dio svog vremena provedite gledajući naprijed

MGM Internation Resorts poznata je casino industrija. Njen osnivač, Kirk Kerkorian savjetuje da je „samo gledaj naprijed“ najbolji pristup poslu, pogotovo jer je ova vrsta industrije prilično prevrtljiva.

Ako čekate dokaze, bit ćete sljedbenici, a ne vođe

Christine Day smatra se izvršiteljicom i upravo ta osobine dovela je do toga da malu tvrtku pretvori u međunarodnu silu. Sada je na čelu specijaliziranog portala Luvo, a iza sebe ima nekoliko zavidnih pozicija.

Velika je vrijednost u napretku i izlaženju iz vlastitog okvira znanja i vještina

Samo zato što niste bili u središtu događanja ne znači da ne možete postati profesionalac. Ovaj savjet Diane Bryant, vice predsjednica Intela, dobila je od svog kolege na početku karijere. Ističe kako je bitno što bolje razumjeti klijenta jer su šanse za uspjeh veće.

Prestanite se bojati i skočite

Rehanu Choudhryju nije bilo lako ostaviti svoj stari posao i započeti Life is Beautiful, festival koji sadrži glazbu, hranu, učenje i umjetnost. Ovaj savjet dobio je od svog mentora koji mu je dao „vjetar u leđa“ jer je napustio stari posao i pokrenuo vlastiti. Choudhry kaže kako nema pravog trenutka za pomak, možete ga napraviti bilo kad u životu, a što je najvažnije, i trebali biste.

Budi čovjek

Lako se koncentrirati na transakcije, posebice kad se borite kako biste osnovali tvrtku. Ali najvažnije je zapamtiti da su vaši klijenti također ljudi. Zastanite i primijetite osobu koja sjedi pokraj vas. Takav pristup može promijeniti svijet.

Vjerujte sebi

Ovaj savjet dovoljno govori.

Entrepreneur.com/Manager.ba


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.