Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Jennifer Docherty na 6. Dalmacija Wine Expo

Jennifer Docherty

Jennifer Docherty, glavni kupac za engleskog distributera “Liberty Wines” dolazi u Hrvatsku na 6. Dalmacija Wine Expo.

Upravo ste dobili prestižnu titulu Master of Wine. Recite nam nešto o vašem putu do tog naziva.

Započela sam pohađati WSET školu 2006. godine. Škola je odličan poticaj za MW i općenito poticaj za vinske studije zbog svoje opsežnosti.

Odmah nakon položenog WSET Level 3 Advance, krenula sam na WSET Diplomu, koju sam položila 2008. godine.

Master of Wine je sveukupno trajao 6 godina. To je bio moj osobni cilj, u isto vrijeme težak i isplativ jer zahtijeva jako puno discipline kao i slobodnog  vremena za učenje i pisanje. Imala sam sreću i položila ispit kušanja iz prvog pokušaja, a teoriju iz drugog. Smatram da je treći dio (Disertacija, danas je to istraživački tekst) najteži jer nikada prije nisam pisala istraživački tekst. Svakako sam puno naučila i zahvalna sam za svu podršku, od ljudi koji rade u industriji pa sve do obitelji i prijatelja.

Molim vas predstavite tvrtku u kojoj radite – Liberty Wines – našim čitateljima, recite nekoliko riječi o njenoj povijesti i o portfelju koji danas imate?

Osnovao ju je David Gleave, 1997. godine. Liberty Wines je narasla od četvero osnivača do nagrađivanog unosnog posla s više od sto zaposlenih ljudi. Počevši s listom izvrsnih proizvođača Italije, Francuske, Novog Zelanda i Australije danas uvozi vina od više od 260 proizvođača u 17 država. Prodavajući diljem Velike Britanije cilj im je ponuditi iznimnu vrijednost. Kvaliteta na svakom nivou je nešto zbog čega su itekako ponosni.

Liberty Wines dosljedno je priznavana ključnim trgovačkim nagradama. Primila je nagradu kao “Trgovački dobavljač godine” na Međunarodnom Vinskom Izazovu, šest godina za redom (jedina tvrtka nagrađivana više od jedan put) kao i na Sajmu pića 2014. Na IWC, dodatno je imenovana “Talijanskim trgovcem godine” čak 12. put te je imenovana posebnim nazivom “Trgovac godine 2014.”. Australski, europski i njemački dijelovi našeg portfelja također su imali uspjeha u prošlosti, uključujući prošlu godinu kada je Liberty Wines osvojila nagradu “Europski trgovac godine” od Nagrade vinskih sommeliera.

Kakvo je mišljenje o hrvatskim vinima u vinskim krugovima Velike Britanije?

U vinskim krugovima u kojima se krećem vjerujem da je mišljenje dobro, interes svakako postoji.

Dolazite na ovogodišnji Dalmacija Wine Expo. Je li ovo vaš prvi susret s hrvatskim vinima i našom državom?

Veselim se posjetiti Hrvatsku prvi puta jer je na mojoj top 10 listi destinacija. Bila sam u kontaktu s par hrvatskih proizvođača u prošlosti i kušala sam njihova vina kao i druga na Kušanju Hrvatskih Vina 2013.

Kako vidite razvoj i ulazak na tržište malih država kao što je Hrvatska?

Britansko tržište može biti problem za male države jer postoji puno različitih  država i stilova koji se natječu za pozornost potrošača. Čak i kad je vino na listi restorana ili trgovine, to ne znači da će ga potrošač kupiti pa lista ne znači da će se ostvariti prodaja. Kombinacija kvalitete, dobre cijene i atraktivnog dizajna jedino će pomoći da se privuku kupci.

Možete li nam reći više o trendovima u Velikoj Britaniji?

Tržište Velike Britanije dosta je komplicirano jer postoji mnogo kanala s vlastitim trendovima,  poprilično ovisnih o kupcima koje privuku. Bolje bi bilo fokusirati se na osnivanje dobrog temelja za dugoročni rast, nego juriti za trendovima. Vidim da se povećava potražnja za autentičnosti proizvoda zbog čega bi isticanje podrijetla vrste grožđa i položaja vinograda gdje je uzgojeno bila dobra polazna točka.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.