Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Jesmo li spremni za najbržu revoluciju koja poslovni svijet mijenja iz temelja?

U dva dana ove specijalizirane konferencije predavači i sudionici raspravljat će o nekoliko tema vezanima za razvoj HR Managementa u Hrvatskoj i regiji. Ovogodišnje teme tako su ‘Tehnologija i HR’, ‘Transformacija kompanije i HR’ te ‘Novi oblici rada i HR’.

Novi poslovni imperativi koje diktira IV. industrijska revolucija, tehnologija koja mijenja način poslovanja i komuniciranja, transformacije kompanija, novi oblici poslovanja te s tim i nova ‘workforce’, samo su neke od tema ovogodišnjeg, 11. HR Summita ‘Upravlja li HR transformacijama poslovanja?’, jedine regionalne konferencije na području upravljanja ljudskim resursima koja će se, pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, održati 25. i 26. svibnja 2018. u Amadria Park, Šibenik.

U dva dana ove specijalizirane konferencije predavači i sudionici raspravljat će o nekoliko tema vezanima za razvoj HR Managementa u Hrvatskoj i regiji. Ovogodišnje teme tako su ‘Tehnologija i HR’, ‘Transformacija kompanije i HR’ te ‘Novi oblici rada i HR’. Aktualne teme koje utječu na poslovanja, formiranje nove radne snage, te zahtijevaju temeljitu transformaciju i prilagodbu – poduzeća, HR-ovaca i zaposlenika.

Aktualna industrijska revolucija naime, osim na način komuniciranja, utječe na percepciju samih zaposlenika, uvodi neke nove vrijednosti i postavlja temelje novim kompetencijama i danas neophodnim znanjima. Bespovratno je oblikovala, ali i još uvijek kreira naš privatni i poslovni svijet te zahtijeva brzu i efikasnu prilagodbu.

Digitalno doba mijenja organizacijsku klimu, traži novog, drugačijeg zaposlenika, spremnog uloviti val tehnoloških promjena, zahtijeva prilagodbu cijelih organizacijskih procesa, no istovremeno utječe i na HR stručnjake, koji digitalnim alatima, mijenjaju sebe, ali i organizaciju za koju rade. Organizacije nužno trebaju prilagodbu poslovnih ciljeva u svrhu stvaranja inovativnijih i kompetitivnijih rješenja kako bi se što bolje pozicionirali na poslovnoj ljestvici uspješno transformiranih tvrtki.

No  unatoč neophodnoj i brzoj prilagodbi, mnogo organizacija opire se inovacijskoj i digitalnoj transformaciji, veliki sustavi, nezainteresiranost zaposlenika te otpor prema novim tehnologijama samo su neki od problema s kojima se HR stručnjak novog doba susreće.

Upravo na ove izazove, pitanja te mnoge druge probleme, odgovore će ponuditi eminentni domaći i strani predavači ovogodišnjeg HR Summita: Marija Felkel (HT), Ivica Vrančić (Verantius), Nikolaos Dimitriadis (Trizma Neuro), Alexandre Giry Deloison (CrossKnowledge), Mirna Koričan Lajtman (ZŠEM), Robert Kaše (Ekonomski fakultet Ljubljana), Antonio Šeparović (Oradian), Snježana Šlabek ( CISS Ltd), Boris Jokić, Katica Prpić (Ministarstvo uprave), Katarina Ivanković Knežević MRMS).
Partneri 11. HR Summit i HR Manager Godine su EAPM, SKZ, HUP, HGK, Ekonomski fakultet u Ljubljani, HT, SAAB, dm i MBA Croatia.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.