Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Josipović: Veliki fondovi interesiraju se za ulaganja u Podravku

Predsjednik je kazao kako vjeruje u koprivničku tvornicu kao nacionalnu kompaniju koja danas, a i sutra kada uđemo u Europsku uniju, može biti uspješna tvrtka na koju možemo biti ponosni.

Predsjednik je kazao kako vjeruje u koprivničku tvornicu kao nacionalnu kompaniju koja danas, a i sutra kada uđemo u Europsku uniju, može biti uspješna tvrtka na koju možemo biti ponosni.

“Ne mogu govoriti o imenima, ali mogu reći da se radi o predstavnicima nekih od velikih fondova koji operiraju po Europi, Americi i Aziji. Oni ne kupuju tvrtke, nego gledaju gdje će investirati novac, dakle uložiti ga u neki projekt. Podravka nije bila jedina tvrtka za koju su oni zainteresirani, ali je jedna od glavnih koja se spominjala”.

Poručio je to predsjednik Hrvatske Ivo Josipović tijekom posjeta toj koprivničkoj tvornici dodajući kako je imao ozbiljne investitore u uredu koji su govorili o tome da ne žele kupiti Podravku nego ulagati u proširenje njenih asortimana.

Tijekom današnjeg posjeta Podravki kazao je kako vjeruje u koprivničku tvornicu kao nacionalnu kompaniju koja danas, a i sutra kada uđemo u Europsku uniju, može biti uspješna tvrtka na koju možemo biti ponosni.

“Ima i drugih takvih tvrtki, međutim Podravka je posebno osjetljiva zato jer je naša domaća, a drugo zato što se bavi strateškim resursima, odnosno hranom”.

Na upit novinara zabrinjava li nešto investitore, predsjednik je naveo kako ih brinu sve one stvari o kojima se neprestano razgovara.

“Pitanja su to je li Hrvatska zemlja koja potiče investicije ili je zemlja koja nažalost ima previše prepreka za ulaganje i poticanje proizvodnje. Mi znamo da nam je to problem i Vlada je u tom smislu govorila”, rekao je Josipović i izrazio nadu kako će se ukloniti problemi za moguće investitore, od administrativnih procedura, dugotrajnosti postupaka, skupoće nekih elemenata u lancu od ideje pa do samog pokretanja proizvodnje.

Time će se Hrvatska učiniti puno privlačnijom investitorima nego što je danas, rekao je predsjednik Josipović.

S Upravom Podravke predsjednik je održao jednosatni sastanak. Nakon toga održan je susret i s ostalim djelatnicima Grupe Podravka na kojem se govorilo o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Oba susreta bila su zatvorena za javnost.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.