Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Jubilarni, 10. Bug Future Show ruši rekorde u produkciji Buga i Hrvatskog Telekoma

Hrvatski Telekom je desetu godinu zaredom partner najvećega tehnološkog spektakla u Hrvatskoj.

Jubilarni 10. Bug Future Show okupio je zagrebačkom Mozaik centru u Zagrebu 2. veljače rekordan broj od pet tisuća posjetitelja. Pod motom Perfect Ten u organizaciji tehnološkog magazina Bug i glavnog partnera Hrvatskog Telekoma na showu su predstavljeni novi tehnološki trendovi i nagrađene tehnološke ideje.

Nakon dva online izdanja Bug Future Show ponovo se održao uživo s domaćim i stranim predavačima, koji su publiku vodili kroz nove trendove i druge tehnološke aktualnosti putem panela, radionica i rasprava. Novost su predavanja za developere. Program je najbogatiji i najraznovrsniji do sada, a po prvi put odvijao se na tri pozornice uz popratne izložbe proizvoda i rješenja u prostorima ispred dvorana.

Hrvatski Telekom iz godine u godinu nudi nove načine korištenja tehnologije, omogućujući korisnicima brzi pristup do više stvari koje vole. Inovacije, tehnološki napredak i omogućavanje prilika koje digitalizacija pruža upravo je ono što već deset godina promoviramo na najvećem hrvatskom tehnološkom spektaklu. Hrvatski Telekom je od prvog dana partner najvećem tehnološkom spektaklu u Hrvatskoj i drago nam je što zajedno već cijelo desetljeće dijelimo uspješnu praksu našoj ICT zajednici“, istaknuo je Bojan Mušćet, urednik digitalnih sadržaja u Hrvatskom Telekomu.

Poseban gost jubilarnoga Bug Future Showa bio je Tim Stevens, bivši tehnološki urednik mnogih važnih IT američkih medija, od Engadgeta do Cneta, a danas freelancera. On je predstavio deset tehnoloških trendova koje treba pratiti u sljedećih deset mjeseci, jer donose velike promjene – od kripto valuta do autonomnih vozila. Specijalnost su mu električni automobili, a za vrijeme boravka u Hrvatskoj on će isprobati automobil Rimac Nevera. Svoja iskustva objasnio je u razgovoru s Matom Rimcem.

Rasprava o umjetnoj inteligenciji nije izostala, a zanimljive aspekte razvoja AI-ja predstavili su Ivan Runje (Hrvatski Telekom), Jan Šnajder (FER), Marko Velić (Photomath) i Ivan Voras (podkast Surove strasti).

Na konferenciji se razgovaralo i o stanju IT-ja u Hrvatskoj i pitanjima poput onoga jesmo li doista supertalenti tehnološkog poduzetništva, a bit će obrađene i druge teme: načini smanjenja emisija stakleničkih plinova, strojnog učenja, obrazovnog sustava u Hrvatskoj, itd.

Pročitajte još:

Komentari

‘Poziv koji ne propuštaš’ nova je platforma Hrvatskog Telekoma usmjerena na zaštitu okoliša, učinkovitije korištenje prirodnih resursa, kružno gospodarstvo, savjesnije upravljanje elektroničkom opremom i...

Lifestyle

Počele su prijave za drugo izdanje Telekom eSports Championship S02, regionalnog natjecanja u gamingu koje je prošle godine pokrenuo Hrvatski Telekom.

DOP

'Poziv koji ne propuštaš' nova je platforma Hrvatskog Telekoma usmjerena na zaštitu okoliša, učinkovitije korištenje prirodnih resursa, kružno gospodarstvo, savjesnije upravljanje elektroničkom opremom i...

Novosti

Kreće sedma Generacija NOW, nacionalni program obrazovanja djece i mladih u organizaciji Hrvatskog Telekoma i u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.