Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Jubilarni, 10. Bug Future Show ruši rekorde u produkciji Buga i Hrvatskog Telekoma

Hrvatski Telekom je desetu godinu zaredom partner najvećega tehnološkog spektakla u Hrvatskoj.

Jubilarni 10. Bug Future Show okupio je zagrebačkom Mozaik centru u Zagrebu 2. veljače rekordan broj od pet tisuća posjetitelja. Pod motom Perfect Ten u organizaciji tehnološkog magazina Bug i glavnog partnera Hrvatskog Telekoma na showu su predstavljeni novi tehnološki trendovi i nagrađene tehnološke ideje.

Nakon dva online izdanja Bug Future Show ponovo se održao uživo s domaćim i stranim predavačima, koji su publiku vodili kroz nove trendove i druge tehnološke aktualnosti putem panela, radionica i rasprava. Novost su predavanja za developere. Program je najbogatiji i najraznovrsniji do sada, a po prvi put odvijao se na tri pozornice uz popratne izložbe proizvoda i rješenja u prostorima ispred dvorana.

Hrvatski Telekom iz godine u godinu nudi nove načine korištenja tehnologije, omogućujući korisnicima brzi pristup do više stvari koje vole. Inovacije, tehnološki napredak i omogućavanje prilika koje digitalizacija pruža upravo je ono što već deset godina promoviramo na najvećem hrvatskom tehnološkom spektaklu. Hrvatski Telekom je od prvog dana partner najvećem tehnološkom spektaklu u Hrvatskoj i drago nam je što zajedno već cijelo desetljeće dijelimo uspješnu praksu našoj ICT zajednici“, istaknuo je Bojan Mušćet, urednik digitalnih sadržaja u Hrvatskom Telekomu.

Poseban gost jubilarnoga Bug Future Showa bio je Tim Stevens, bivši tehnološki urednik mnogih važnih IT američkih medija, od Engadgeta do Cneta, a danas freelancera. On je predstavio deset tehnoloških trendova koje treba pratiti u sljedećih deset mjeseci, jer donose velike promjene – od kripto valuta do autonomnih vozila. Specijalnost su mu električni automobili, a za vrijeme boravka u Hrvatskoj on će isprobati automobil Rimac Nevera. Svoja iskustva objasnio je u razgovoru s Matom Rimcem.

Rasprava o umjetnoj inteligenciji nije izostala, a zanimljive aspekte razvoja AI-ja predstavili su Ivan Runje (Hrvatski Telekom), Jan Šnajder (FER), Marko Velić (Photomath) i Ivan Voras (podkast Surove strasti).

Na konferenciji se razgovaralo i o stanju IT-ja u Hrvatskoj i pitanjima poput onoga jesmo li doista supertalenti tehnološkog poduzetništva, a bit će obrađene i druge teme: načini smanjenja emisija stakleničkih plinova, strojnog učenja, obrazovnog sustava u Hrvatskoj, itd.

Pročitajte još:

Poduzeća

Hrvatski Telekom je usredotočen na ulaganja u razvoj mrežne infrastrukture, osobito optičke i 5G mreže, koje su okosnice digitalizacije hrvatskog društva i gospodarstva.

DOP

Hrvatski Telekom je u sklopu božićne kampanje „Kako si?“ proveo nacionalno istraživanje o komunikacijskim navikama i koliko smo u kontaktu s našim bližnjima.

Poduzeća

Data Centar Hrvatskog Telekoma u Selskoj ulici u Zagrebu zadovoljio je najveće sigurnosne, tehnološke i industrijske standarde te dobio TIER III certifikat od UpTime...

Lifestyle

Unatoč rasprostranjenosti video igara, čak 80 posto mladih susrelo se s predrasudama okoline vezanim za esport i gaming industriju.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.