Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Jung Sky planira uspostaviti vlastitu organizaciju održavanja zrakoplova

Aviokompanija Jung Sky ciljano pojačala tim stručnjakom s više od 18 godina iskustva u segmentu održavanja zrakoplova…

Nakon rekordno uspješnog trećeg kvartala ove godine te sukladno planovima za povećanjem flote, aviokompanija Jung Sky koja djeluje na tržištu poslovne avijacije u svoje je redove na poziciju tehničkog direktora dovela Davora Bujana te tako najavila uspostavljanje vlastite organizacije održavanja zrakoplova.

Bujan u Jung Sky dolazi nakon više od 18 godina provedenih u Croatia Airlinesu gdje je posljednjih godina također proveo na poziciji tehničkog direktora odgovornog za organizacije održavanja te kontinuirane plovidbenosti.

„Prošlo je 11 godina otkako je Jung Sky osnovan, a tijekom tog perioda kompanija je uspostavila zadovoljavajuću razinu stabilnosti i uspješnosti operacija“, izjavio je Krešimir Vlašić, direktor za operativno poslovanje u Jung Skyu.

Kresimir Vlasic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX

„Međutim, cijelu svoju povijest Jung Sky je ovisan o vanjskim organizacijama održavanja svojih zrakoplova što povećava troškove te kontinuirano utječe na fleksibilnost operacija i raspoloživost zrakoplova, a u trenutku kada povećamo flotu problem će postati još izraženiji. Dovođenjem Davora Bujana napravili smo prvi korak prema rješavanju ovog pitanja jer radi se o stručnjaku s velikim iskustvom u uspostavljanju i superviziji organizacija odražavanja zrakoplova, a riječ je o procesu koji je definiran izuzetno kompleksnim regulatornim zahtjevima.“

Vlašić napominje kako je primarni cilj tijekom sljedeće godine uspostaviti organizaciju osnovnog, odnosno linijskog održavanja, dok bi prve aktivnosti kompleksnijeg, baznog održavanja slijedile u najkraćem mogućem roku. U Jung Skyu se nadaju da bi to moglo biti do kraja iduće godine iako se vremenskim rokovima ne opterećuju. „Što se baznog održavanja tiče, sve u svoje vrijeme. Idemo korak po korak, za početak je najvažnije da tim osnažimo odgovarajućom ekspertizom“, kaže Vlašić.

Davor Bujan, tehnički direktor
Foto: Darko Tomas / CROPIX

„Veliki je izazov izgraditi projekt poput ovoga ‘od nule’ i sretan sam što imam priliku utjecati na nešto što je za poslovanje kompanije i njezinu strategiju rasta tako veliko i značajno“, izjavio je Davor Bujan, tehnički direktor i najnovije pojačanje Jung Skya.

Podsjetimo, treći kvartal ove godine za Jung Sky je bio najuspješniji kvartal u 11 godina kompanije. Flotu Jung Skya u ovom trenutku čine dva zrakoplova tipa Cessna 525A CJ2.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.