Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Kafić u kojem plaćate vrijeme, a ne piće

Sve je moguće na mjestu gdje se plaća jedino vrijeme provedeno u njemu dok je sve što se konzumira besplatno, odnosno uključeno u tu cijenu.

Sve je moguće na mjestu gdje se plaća jedino vrijeme provedeno u njemu dok je sve što se konzumira besplatno, odnosno uključeno u tu cijenu.

Koncept anti-kafića u kojem ne plaćate piće već vrijeme provedeno u njemu, uspješno je prošao u Rusiji, a ove je godine jedan takav prostor otvoren i u Londonu. Kafić Ziferblat već ima svoje stalne mušterije koje dolaze tamo uživati u jednoj kavi i do dva sata ako žele ili u jednom satu pope do iznemoglosti i idu dalje.

‘Ovakvo rješenje pogoduje onima koji žele provesti dugo vremena sjedeći uz jednu kavu i stoga nisu dobrodošli u kafićima koji ovise o prometu.’, izjavio je vlasnik Ivan Mitin koji je već u prvih desetak dana uvidio koliko su Londončani otvoreni prema takvom novitetu.

Sve je moguće na mjestu gdje se plaća jedino vrijeme provedeno u njemu dok je sve što se konzumira besplatno, odnosno uključeno u tu cijenu. Gosti se mogu poslužiti keksima, voćem ili povrćem te pripremiti vlastito jelo u kuhinji. Mogu sami napraviti kavu ili ju naručiti, a postoji i klavir što je dobra ili očajna ideja ovisno o tomu tko sjedne za njega. Pranje korištenog posuđa nije obvezno, ali Mitin primjećuje da ga posjetitelji peru čak i jedni za druge.

Kako bi osoblje imalo uvid u to kad je tko sjeo za stol, pri dolasku posjetitelji uzimaju budilice i bilježe vrijeme dolaska te provedeno vrijeme plaćaju po izlasku.

Za sat vremena zabave i ispijanja kave ili bilo kojeg drugog pića morat ćete izdvojiti 1,8 funta odnosno 16 kuna, a ako se mislite zadržati nešto kraće tada će se vaš boravak obračunati s tri penija po minuti.

Ideja koja je potekla iz Rusije gdje je u posljednje dvije godine otvoreno deset Ziferblatovih kafića, odlično je prihvaćena u Londonu stoga se nadamo da će se ovaj koncept proširiti i na ostatak Europe.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske.

Nekretnine

Raznolikost cijena ovisno o lokaciji, nedostatak određenih tipova stanova te porast cijena nekretnina predstavljaju izazove za kupce stanova na dinamičnom zagrebačkom tržištu.

Komentari

Na godišnjoj je razini BDP u prvom kvartalu 2023. rastao 2,8% uz umjeren rast svih ključnih elemenata te blagi realan pad uvoza. Još važnije,...

Poduzeća

Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.