Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Kako do ‘dvostrukog godišnjeg odmora’?

Pored podataka o ostvarenom turističkom prometu, potvrđuju to i naglo opustjeli gradovi u kontinentalnoj Hrvatskoj, gužve na prometnicama prema moru te domaćim i stranim turistima ispunjene rive, trgovi i ulice gradova i mjesta na Jadranu.

Ljetna sezona u punom je jeku. Pored podataka o ostvarenom turističkom prometu, potvrđuju to i naglo opustjeli gradovi u kontinentalnoj Hrvatskoj, gužve na prometnicama prema moru te domaćim i stranim turistima ispunjene rive, trgovi i ulice gradova i mjesta na Jadranu. Prilikom odabira termina u kojem ćemo provesti godišnji odmor vodimo računa o različitim stvarima: o našim financijskim mogućnostima, željama i planovima ljudi s kojima ćemo provesti odmor, popunjenosti smještajnih kapaciteta i slično.

No, razmišljamo li pritom i o tome kada naša direktno nadređena osoba odlazi na njegov/njezin zasluženi godišnji odmor?

Anketom u kojoj je sudjelovalo više od 700 ispitanika, portal MojPosao je istražio preferiraju li zaposlenici odlazak na godišnji odmor u isto vrijeme kad i njihovi šefovi ili pak radije biraju opciju koja isključuje preklapanje ta dva događaja.

„Radnik im dva godišnja odmora – svoj i šefov“

Gotovo svaki drugi radnik u Hrvatskoj (44%) godišnji odmor planira imajući u vidu datume koje je odabrao njihov nadređeni, izbjegavajući odlazak na godišnji odmor u isto vrijeme kada odmara njihov šef.  Na taj način, naglašavaju, imaju dvostruki godišnji – prvi će provesti negdje na moru odmarajući od posla, a drugi ih očekuje kada se vrate u ured i shvate da tamo nema njihovog šefa.

Ili, da se poslužimo riječima jednog od sudionika istraživanja: „Radnik im dva godišnja odmora- svoj i šefov“.

Dio ispitanika svoju odluku o odlasku na godišnji u terminu koji se ne preklapa s onim nadređene osobe obrazlaže poslovnom logikom i činjenicom da se u poslu međusobno mijenjaju, odnosno pokrivaju s šefom, zbog čega naprosto ne smiju u isto vrijeme otputovati na ljetovanje.

‘Nemoguće je pobjeći od poziva i e-mailova’

Kako bi bili potpuno sigurni da će godišnji odmori provesti u miru, bez poziva i e-mailova iz tvrtke, svaki deseti radnik (10%) godišnji odmor provodi u isto vrijeme kada i njihov nadređeni.

Kolektivni godišnji je top, ovako kad si 2-3 dana na godišnjem, a ostatak firme radi nemoguće je pobjeći od poziva i mailova“, poručuje jedan od sudionika istraživanja.

S druge strane, polovica zaposlenih (46%) prilikom donošenja odluke o terminu godišnjeg odmora uopće ne razmišlja o svom šefu i njegovim planovima, već im je jedino važno da odu u terminu kada njima to najviše odgovara.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.