Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Kako doma napraviti reda? Pomozite si ormarima i ormarićima

Stvari oko nas imaju jedan nedostatak – brzo se akumuliraju.

Stvari oko nas imaju jedan nedostatak – brzo se akumuliraju. Odjednom se u stanu pojave mjesta na kojima ima više predmeta nego što bi bilo zdravo, pa interijer tada djeluje neugodno. Zasučite rukave, počnite sortirati i sve stavite na svoje mjesto – u odgovarajuće ormare i ormariće.

Udoban i pospremljen stan može biti kako onaj veliki, tako i onaj mali. Nepisani zakon kaže da što je više prostora, to je više stvari. Istodobno se možda divite minimalizmu i sviđaju vam se interijeri kao izrezani iz časopisa ili Pinteresta. Potrebno je tako malo i možete se približiti ideji iz vaših snova i ponovo živjeti u prozračnom i uređenom stanu.

Načela minimalizma u interijeru

Ako volite eleganciju, svidjet će vam se minimalistički stil. Posjedovat ćete samo ono što vam doista treba. Bit ćete okruženi stvarima koje volite. Izrazit ćete sami sebe.

  • Čak i korisne stvari mogu biti ukrasne. Što manje ukrasa i skupljača prašine, to bolje.
  • Od boja birajte prigušene nijanse: bež, sivu, crnu, bijelu, pastelne boje.
  • Dajte prednost bijelim zidovima u interijeru, koje će ukrasiti nekoliko slika ili recimo motivacijski plakati.  
  • Nabavite ormar u koji možete sakriti odjeću – postoje i ormari za male stanove.
  • Pospremite što pospremiti možete. Investirajte u skladišni prostor i ormare.

Namještaj u minimalističkom stanu

Važan element minimalizma je kvaliteta i bezvremenost. Zato se ne bojte ulagati u dizajnerske komade i namještaj od punog drva. Odaberite elegantne linije i izbjegavajte ukrasne elemente koji mogu brzo zastarjeti. Prilikom odabira skladišnih prostora razmislite o tome kako je riješena  njihova unutrašnjost. Imaju li dovoljno polica ili vješalica za odjeću? Da li su pametno raščlanjeni, kako bi doista bili praktični? Odgovaraju li vašem interijeru svojom veličinom, dekorom i dizajnom?

Naravno, sve izmjerite. Idealno dva puta. Ormari i ormarići ne bi trebali zauzimati nepotrebno veliki prostor. Idealan će biti namještaj koji nije previše širok ili visok, ali pritom nudi dovoljno prostora za pohranu. Sve u svemu, trebate malo toga: ormar, police, komode i vitrinu za knjige.

Odaberite radije prirodni materijal, dakle drvo. Posebno su popularne svijetle boje koje  ne okradaju interijer o svjetlost i time ga čine prozračnijim. Kombinirajte drvo sa staklom, metalom, kožom ili prirodnim tekstilom, poput lana ili pamuka.

Pospremanje i skladištenje svih stvari

U konačnici bi se trebao vidjeti samo minimum stvari. Vaza na stolu za blagovanje, ugodna lampica  pored prozora za čitanje, nekoliko slika, knjige poredane na polici …

I sami ormari tada bi trebali biti uredni kako bi vam bilo zadovoljstvo otvoriti ih. Izbjegavajte stoga gomilati stvari u skladišne prostore bez reda i sklada. Vjerojatno to neće ići bez sustavnog sortiranja.

Bez grižnje savjesti proberite nakupljene stvari. Nepotrebne predmete prema kojima vas vežu emocije, stavite u kutiju i spremite ih, na primjer, na tavan. Ostatak prodajte ili podijelite. Vidjet ćete da ćete disati slobodnije i stvorit ćete mjesto ne samo za nove stvari, već i za nova iskustva.

Pročitajte još:

Nekretnine

Iako statistika cijena ide u prilog kupnji kuće, stanovi su većini kupaca i dalje primarna opcija.

Nekretnine

Kraj ljetnog perioda za većinu studenata već tradicionalno označava razdoblje intenzivne potrage za stanovima za najam u kojima će boraviti predstojeću akademsku godinu.

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Zagreb tijekom ožujka ostao najtraženiji grad za kupnju stanova, a osim velike potražnje zabilježene su i nešto...

Nekretnine

Kupnja nekretnine u Hrvatskoj smatra se dobrom investicijom za mnoge strane državljane.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.