Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Kako isplativo štedjeti u doba visoke inflacije?

Novac ušteđen prije samo nekoliko godina danas vrijedi bar 10% manje, a izgledno je da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

Visoka inflacija kojoj već neko vrijeme svjedočimo ne samo da umanjuje kupovnu moć naših plaća, već umanjuje i vrijednost naše štednje koju smo godinama gradili. Novac ušteđen prije samo nekoliko godina danas vrijedi bar 10% manje, a izgledno je da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

Većina Hrvata štedi tako da svoj novac drži na bankovnim računima ili u gotovini. No, takvi oblici štednje izrazito su neisplativi jer ne donose nikakav prinos, a inflacija izjeda vrijednost novca. Kamatne stope na štednju u bankama blizu su nuli, što znači da držanjem novca na računu štediše samo gube.

U takvoj situaciji, rastući se broj štediša okreće drugim, isplativijim oblicima štednje koji nude prinos i zaštitu od inflacije, a među njima se ističu zlatne poluge i zlatnici koji se smatraju investicijskim zlatom.

Prosječni prinos veći od 8%

Samo prošle godine, u Hrvatskoj su štediše kupili investicijskog zlata u vrijednosti većoj od dvije milijarde kuna, što je porast veći od 100% u odnosu na prethodnu godinu. Glavni razlog zbog kojeg građani ubrzano nabavljaju zlatnike i zlatne poluge treba tražiti u reputaciji zlata kao imovine koja štiti od inflacije i pruža sigurnost u nesigurnim vremenima, kao i u visokom prinosu kojeg je investicijsko zlato u prošlosti nosilo.

Naime, cijena zlata u eurima u proteklih je 20 godina u prosjeku rasla više od 8% godišnje, što je znatno više od prinosa na štednju u bankama, ali i od većine ostalih oblika ulaganja. Kumulativno gledano, investicijsko zlato kupljeno prije 20 godina danas vrijedi čak pet puta više, izraženo u eurima. Istovremeno, novac u bankama izgubio je svoju realnu vrijednost uslijed inflacije koja i dalje nastavlja pogađati štednje građana.

Investicijsko zlato dolazi u obliku fizičkih poluga i zlatnika

Prednosti investicijskog zlata

Osim već spomenutog visokog prinosa kojeg je zlato nosilo u prošlosti, a za što mnogi analitičari smatraju da će se nastaviti i u budućnosti, zlatne poluge i zlatnici privlače sve više štediša i zbog mnogih drugih prednosti koje imaju naspram klasičnog držanja novca u banci.

Primjerice, investicijsko zlato u potpunosti je oslobođeno svih poreza, uključujući PDV i porez na kapitalnu dobit, što znači da sva zarada ostaje isključivo investitoru, bez ikakvih obaveza prema državi. Uz to, zlato je vrlo likvidno jer ga je moguće po potrebi unovčiti po aktualnom tečaju bilo gdje u svijetu bez čekanja.

Posjedovanje zlatnih poluga i zlatnika, osim što pruža sigurnost i zaštitu, štediši daje i visoku razinu neovisnosti od države i bankarskog sustava, što može biti posebno korisno u razdobljima recesije, krize i visoke inflacije kada držanje novca u bankama može biti ne samo neisplativo, nego i rizično.

Gdje i kako kupiti investicijsko zlato u Hrvatskoj?

Kupnja zlatnih poluga i zlatnika vrlo je jednostavan i brz proces kojeg je moguće obaviti kod ovlaštenog trgovca kao što je Centar Zlata – vodeći hrvatski distributer investicijskih plemenitih metala. Centar Zlata ovlašteni je distributer poznatih europskih kovnica poput austrijske državne kovnice Münze Österreich poznate po kovanju dukata Franjo Josip.

Kupnja investicijskog zlata može se obaviti u nekoj od poslovnica Centra Zlata ili preko web trgovine, uz 100% osiguranu i brzu dostavu na kućnu adresu. U slučaju kupnje u poslovnici, proizvodi su u pravilu dostupni odmah, bez čekanja, a moguća je i pohrana zlata u sigurnim sefovima Centra Zlata koja je potpuno besplatna prvih godinu dana.

Centar Zlata nudi i garanciju najbolje cijene na hrvatskom tržištu, kao i garantiran otkup zlata.

U asortimanu Centra Zlata moguće je pronaći ponešto za svakoga, budući da je moguće kupiti proizvode od zlata u rasponu mase od samo jednog grama, do onih najvećih od jednog kilograma, što osigurava dostupnost ulaganja u zlato svima, bez obzira na platežnu moć.

Ako i vi želite spasiti svoju štednju od inflacije kupnjom zlatnih poluga i zlatnika, tradicionalne zaštite od inflacije i krize, kontaktirajte djelatnike Centra Zlata za besplatne konzultacije pozivom na broj 01 3000 783 ili slanjem e-maila na [email protected].

Najbolju ponudu zlata za štednju u Hrvatskoj pogledajte klikom na link: INVESTICIJSKO ZLATO.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.