Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Kako je poskupljenje goriva oblikovalo online potražnju

U svim analiziranim državama, u proteklih tjedan dana primijetili smo značajan porast potražnje za biciklima, posebno električnim biciklima te romobilima, odnosno električnim romobilima.

Uzimajući u obzir drastično poskupljenje goriva kojem smo svjedočili protekla dva tjedna u Hrvatskoj, ali i ostatku CEE regije, na Jeftinije.hr smo odlučili provjeriti koliko su spomenuta poskupljenja imala utjecaja na potražnju online potrošača.

Pregledali smo i usporedili potražnju kupaca srednje i istočne Europe na platformama za usporedbu Heureka grupe i ponovno uočili velike sličnosti u ponašanju potrošača. U svim analiziranim državama, u proteklih tjedan dana primijetili smo značajan porast potražnje za biciklima, posebno električnim biciklima te romobilima, odnosno električnim romobilima.

Kod hrvatskih je potrošača ta sličnost u pretraživanjima s ostalim potrošačima u regiji najočitija u kategoriji električnih bicikla za kojima je potražnja porasla za 104 % u samo tjedan dana, a podudaranje je vidljivo i u kategoriji električnih romobila kod kojih je zabilježeno povećanje potražnje od 53 % u odnosu na tjedan ranije. Gotovo identična pretraživanja imali su i slovenski potrošači kod kojih je zabilježen dodatni porast u kategoriji treking bicikla i to od 70 % u odnosu na prošli tjedan.

Kod ostalih analiziranih zemalja primijećena su ista podudaranja. Zanimljivo je primijetiti da su i mađarski potrošači pokazali isto zanimanje za spomenutim proizvodima unatoč privremenim ograničenjima cijene energenata. U Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj u proteklih su tjedan dana pojedinačno najtraženiji bili električni romobili i električni bicikli, a slijedili su ih klasični bicikli i romobili.

Izvor: Jeftinije.hr

Pročitajte još:

Financije

Hrvatska turistička zajednica i Visa ostvarili su suradnju na promicanju turizma u Hrvatskoj u sklopu Memoranduma o razumijevanju s ciljem daljnje potpore rastu turizma...

Financije

Zarađivati novce ulaganjem svakako je jedan od dinamičnijih i izazovnijih načina ostvarivanja prihoda.

Novosti

Bruto i neto plaća pojmovi su koje vezujemo uz plaće radnika.

Financije

U Hrvatskoj mirovinski sustav leži na tri stupa od kojeg su prva dva obvezni mirovinski fondovi, dok se treći odnosi na dobrovoljni.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.