Kako motivirati na promjenu?

Posljednjih godina raste svjesnost o povezivanju različitih znanstvenih disciplina s ciljem rješavanja realnih problema današnjice, a jedno od njih je svakako zdravlje. Stručnjaci koji rade u ovom području uočavaju kako se ljudi često ne pridržavaju savjeta, i u konačnici ne unapređuju vlastito zdravstveno stanje. Ljudsko ponašanje je vođeno rutinom, koliko god ona bila neproduktivna. U motivaciji osobe na promjenu može pomoći psihologija, znanost o ljudskom umu i ponašanju.

Prvi petak u svibnju stručnjaci biomedicinskih i biotehničkih djelatnosti moći će prisustvovati Stručnom skupu Know-How razmjena i poslušati predavanja istaknutih psihologinja i psihologa. Kako bi sudionici što prije mogli u svom radu primijeniti odslušano, predavanja će biti usmjerena na praktične alate i studije slučaja u različitim situacijama zdravstvenog ponašanja. Na stručni skup se možete prijaviti putem sljedećeg obrasca za prijavu, a namijenjen je stručnjacima iz područja biotehničkih i biomedicinskih znanosti te srodnih struka.

Organizator skupa je Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma (HACPN), udruga koja već četvrtu godinu okuplja stručnjake iz područja nutricionizma, psihologije, eno-gastrologije i drugih struka koje se bave hranom, zdravljem i kvalitetom života pojedinca i društva. Stručni skup održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza nutricionista, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog psihološkog društva, Zagrebačkog dijabetičkog društva te Grada Zagreba. Sponzori stručnog skupa su Poliklinika Leptir, Naklada Slap i Nutri Kulti.

Podijeli

Odgovori

Top