Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Upravljanje biznisom

Kako naći dobar posao – kako do kvalitetnih zaposlenika?

Agencije za zapošljavanje poslovanje baziraju na trokutu poslodavac, posloprimac i agencija kao posrednik u komunikaciji. Bilo da ste poslodavac u potrazi za kadrom, bilo da ste posloprimac u potrazi za poslom, kontaktiranje s agencijama može se pokazati kao pun pogodak.

Agencije za zapošljavanje poslovanje baziraju na trokutu poslodavac, posloprimac i agencija kao posrednik u komunikaciji. Bilo da ste poslodavac u potrazi za kadrom, bilo da ste posloprimac u potrazi za poslom, kontaktiranje s agencijama može se pokazati kao pun pogodak.

Vremena su teška, posao je teško naći i svaka je pomoć dobrodošla. Osim posloprimaca koji ne mogu naći posao, poslodavci traže ljude iz čijega profila mogu prepoznati dobrog i kvalitetnog radnika s obzirom na radno mjesto koje planiraju popuniti.

Od velike pomoći mogu biti agencije za zapošljavanje koje izrađuju vlastite baze podataka i prate potrebe na tržištu rada. Kada poslodavac pokaže zanimanje za zapošljavanje, agencija u svojoj bazi može pronaći profil koji bi mogao zadovoljiti potrebe poslodavca.

Razlikujemo dva načina funkcioniranja agencija, a to je stalno zaposlenje i zaposlenje na određeno vrijeme, koje je danas sve popularnije i potrebnije.

Stalno zaposlenje

Prednost rada preko agencije jest u tome što poslodavac ne obavlja većinu posla nego dobiva samo gotove ponude. Agencija obavlja selekciju, pretražuje profile, pridobiva kandidate i izrađuje prezentaciju zainteresiranom poslodavcu.

Glavni način pronalaženja kandidata jest head hunting, pretraživanje baze i oglašavanje u medijima. Po potrebi, agencije uz „osnovne” provjere mogu organizirati i zahtjevnije poput onih sa stručnim pitanjima vezanima uz traženu poziciju.

Privremeno zapošljavanje

Prema Zakonu o radu, agencija je poslodavac koji na temelju sporazuma ustupa radnika drugom poslodavcu za obavljanje privremenih poslova. Agencija se tim poslom može baviti samo pod uvjetom da je to njena jedina djelatnost, a ugovor o radu za privremeno obavljanje posla agencija s radnikom može sklopiti na određeno ili neodređeno vrijeme.

Prilikom obavljanja posla radnik je službeno zaposlen u agenciji, s tim da posao obavlja kod klijenta. Agencije za zapošljavanje klijentu, poslodavcu kod privremenog zapošljavanje nude maksimalnu sigurnost u slučaju eventualne štete nastale prilikom rada ili ako radnik izostane s posla; neopravdano, zbog bolesti ili zbog godišnjeg odmora. Tada agencija osigurava zamjenskog radnika koji će obavljati dogovorene poslove s agencijom.

Suradnja preko agencije donosi neke prednosti, a prije svega treba istaknuti da su svi pravni i administrativni poslovi briga agencije, čime poslodavac štedi na resursima i vremenu.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Mogu studirati u svojoj zemlji i svijetu. U drugoj zemlji mogu provesti semestar ili cijeli studij.

Novosti

Sociolog Mark Granovetter skovao je izraz ‘snaga slabih veza’ koji označava fenomen pri kojemu se cjelokupne prijateljske mreže preklapaju što je jača bliskost između...

Ljudski resursi

Career Speed Dating otvorio je svoje prijave za poduzeća koje traju do petka, 30. rujna 2022. godine. 

Edukacija

Online Sajam visokog obrazovanja i stipendija održat će se u srijedu 12. listopada 2022. godine s početkom u 12 sati.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.