Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Kako ostaviti pozitivan prvi dojam?

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Poznato je ljudi koje upoznajemo kreiraju stav o nama u prvih nekoliko trenutaka. Bilo da idete na razgovor za posao, upoznajete nove suigrače ili pak želite prići osobi koja vam se sviđa, druga osoba će stvoriti neki dojam o vama. Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Stoga su ovi trikovi veoma važni kako bi osoba stekla dobar dojam. Od toga može zavisiti hoće li ta osoba, naprimjer, kasnije prihvatiti poslovnu suradnju s vama.

Osmjehnite se u pravom trenutku

Ne prilazite s osmjehom osobi, već čekajte da se susretnete. Tek onda se osmjehnite. Osoba će osjetiti da je taj osmjeh samo za nju.

Održite kontakt očima

Uspostavite kontakt očima i ne prekidajte ga dok god traje upoznavanje, odnosno konverzacija.

Okrenite cijelo tijelo ka osobi

Važno je da okrenete cijelo tijelo ka osobi. To će joj poslati signal da vam je veoma važna.

Ne vrpoljite se

Ne premještajte ruke s kukova u prekriženi položaj preko grudi itd. Izgledat ćete mnogo kredibilnije ako zadržite jedan položaj duže.

Zamislite da je riječ o starom prijatelju

Zamislite da je osoba s kojom se upoznajete stari poznanik. Bit ćete mnogo opušteniji.

Pročitajte još:

Novosti

Imate sedam sekundi da biste ostavili dobar dojam na one s kojima stupate u kontakt. Mnoga istraživanja pokazuju da će vas procijeniti i kao...

Edukacija

Tu nije samo riječ o vašem znanju već o cjelokupnom dojmu, neverbalnoj komunikaciji, stilu odijevanja, interesu(ima)...

Edukacija

Prvi je dojam, pogotovo u poslovnom svijetu, nedvojbeno važan. Pri tome i odjeća ima svoju ulogu, stoga ne čudi što velik broj tvrtki ima...

Edukacija

Jeste li znali da potencijalni kupac vašeg proizvoda, robe ili usluge nakon dvije sekunde "licem u lice" odlučuje hoće li poslovati s vama ili...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.