Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako osuvremeniti životopis

Trebate li u vaš životopis uvrstiti poveznice na Facebook, Twitter ili LinkedIn profile? Donosimo vam savjete kako osuvremeniti vaš CV i privući pozornost potencijalnih poslodavaca.

Trebate li u vaš životopis uvrstiti poveznice na Facebook, Twitter ili LinkedIn profile? Donosimo vam savjete kako osuvremeniti vaš CV i privući pozornost potencijalnih poslodavaca.

Zahvaljujući Facebooku, Twitteru, LinkedIn-u te ostalim “social media” platformama, brojni nezaposleni mogu se više no ikad prije približiti potencijalnim poslodavcima.

Iako su društvene mreže i mediji sami po sebi postali alati kojima se istražuju pojedini poslodavci, oni mogu uvelike pomoći te poboljšati vaš rejting u selekcijskom procesu, ukoliko se kombiniraju sa klasičnim životopisom ili motivacijskim pismom.

Web portal Mashable i Gerritt Hall, direktor tvrtke RezScore koja se bavi analizom i evaluacijom životopisa, donose vam korisne savjete kako osuvremeniti vaš CV te na taj način skrenuti pozornost na sebe i izdvojiti se iz mase klasično napisanih životopisa.

1.) Istraživanja su pokazala kako čak 10,9 % životopisa sadrži link na neku od društvenih mreža. Što ste više transparentni potencijalnom poslodavcu, to su veće šanse da vas zaposli. Ubacite poveznice na Facebook, Twitter te naročito LinkedIn profile među svoje kontakt podatke. Pobrinite se da poslodavac može naučiti sve što ga o vama zanima bez previše istraživanja.

2.) Uskladite informacije. Prilikom slanja životopisa na mnoštvo različitih adresa, lako je predvidjeti zastarjele kontakte. Poslodavac ne bi smio na životopisu i primjerice LinkedIn-u vidjeti različite informacije.

3.) Vaš životopis pun je sadržaja kojeg možete iskoristiti i na profilima društvenih mreža. Slobodno najvažnije podatke iz životopisa unesite i u informativne rubrike Facebooka (“work experience”, “about me” isl.).

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Koristeći podatke s LinkedIna i Burning Glass Institutea, Microsoft je analizirao oglase za poslove da detektira šest poslova za kojima postoji najveća potražnja.

Novosti

Sociolog Mark Granovetter skovao je izraz ‘snaga slabih veza’ koji označava fenomen pri kojemu se cjelokupne prijateljske mreže preklapaju što je jača bliskost između...

Edukacija

Nepoštivanje strogih pravila ove društvene mreže može vas dovesti u probleme - potpunu blokadu ili ograničenje poslovnog računa.

Novosti

Nije prošlo previše vremena, a Zuckerbergova kompanija ponovno je najavila promjene oko postavki i pojedinih kategorijama na mobilnim uređajima.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.