Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako osuvremeniti životopis

Trebate li u vaš životopis uvrstiti poveznice na Facebook, Twitter ili LinkedIn profile? Donosimo vam savjete kako osuvremeniti vaš CV i privući pozornost potencijalnih poslodavaca.

Trebate li u vaš životopis uvrstiti poveznice na Facebook, Twitter ili LinkedIn profile? Donosimo vam savjete kako osuvremeniti vaš CV i privući pozornost potencijalnih poslodavaca.

Zahvaljujući Facebooku, Twitteru, LinkedIn-u te ostalim “social media” platformama, brojni nezaposleni mogu se više no ikad prije približiti potencijalnim poslodavcima.

Iako su društvene mreže i mediji sami po sebi postali alati kojima se istražuju pojedini poslodavci, oni mogu uvelike pomoći te poboljšati vaš rejting u selekcijskom procesu, ukoliko se kombiniraju sa klasičnim životopisom ili motivacijskim pismom.

Web portal Mashable i Gerritt Hall, direktor tvrtke RezScore koja se bavi analizom i evaluacijom životopisa, donose vam korisne savjete kako osuvremeniti vaš CV te na taj način skrenuti pozornost na sebe i izdvojiti se iz mase klasično napisanih životopisa.

1.) Istraživanja su pokazala kako čak 10,9 % životopisa sadrži link na neku od društvenih mreža. Što ste više transparentni potencijalnom poslodavcu, to su veće šanse da vas zaposli. Ubacite poveznice na Facebook, Twitter te naročito LinkedIn profile među svoje kontakt podatke. Pobrinite se da poslodavac može naučiti sve što ga o vama zanima bez previše istraživanja.

2.) Uskladite informacije. Prilikom slanja životopisa na mnoštvo različitih adresa, lako je predvidjeti zastarjele kontakte. Poslodavac ne bi smio na životopisu i primjerice LinkedIn-u vidjeti različite informacije.

3.) Vaš životopis pun je sadržaja kojeg možete iskoristiti i na profilima društvenih mreža. Slobodno najvažnije podatke iz životopisa unesite i u informativne rubrike Facebooka (“work experience”, “about me” isl.).


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.