Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako osuvremeniti životopis

Trebate li u vaš životopis uvrstiti poveznice na Facebook, Twitter ili LinkedIn profile? Donosimo vam savjete kako osuvremeniti vaš CV i privući pozornost potencijalnih poslodavaca.

Trebate li u vaš životopis uvrstiti poveznice na Facebook, Twitter ili LinkedIn profile? Donosimo vam savjete kako osuvremeniti vaš CV i privući pozornost potencijalnih poslodavaca.

Zahvaljujući Facebooku, Twitteru, LinkedIn-u te ostalim “social media” platformama, brojni nezaposleni mogu se više no ikad prije približiti potencijalnim poslodavcima.

Iako su društvene mreže i mediji sami po sebi postali alati kojima se istražuju pojedini poslodavci, oni mogu uvelike pomoći te poboljšati vaš rejting u selekcijskom procesu, ukoliko se kombiniraju sa klasičnim životopisom ili motivacijskim pismom.

Web portal Mashable i Gerritt Hall, direktor tvrtke RezScore koja se bavi analizom i evaluacijom životopisa, donose vam korisne savjete kako osuvremeniti vaš CV te na taj način skrenuti pozornost na sebe i izdvojiti se iz mase klasično napisanih životopisa.

1.) Istraživanja su pokazala kako čak 10,9 % životopisa sadrži link na neku od društvenih mreža. Što ste više transparentni potencijalnom poslodavcu, to su veće šanse da vas zaposli. Ubacite poveznice na Facebook, Twitter te naročito LinkedIn profile među svoje kontakt podatke. Pobrinite se da poslodavac može naučiti sve što ga o vama zanima bez previše istraživanja.

2.) Uskladite informacije. Prilikom slanja životopisa na mnoštvo različitih adresa, lako je predvidjeti zastarjele kontakte. Poslodavac ne bi smio na životopisu i primjerice LinkedIn-u vidjeti različite informacije.

3.) Vaš životopis pun je sadržaja kojeg možete iskoristiti i na profilima društvenih mreža. Slobodno najvažnije podatke iz životopisa unesite i u informativne rubrike Facebooka (“work experience”, “about me” isl.).


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.