Kako otvoriti i koliko košta otvaranje OPG-a?

Kako otvoriti i koliko košta otvaranje OPG-a?

Ne znate kako otvoriti OPG i koliko košta otvaranje OPG-a. Upis obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva vrši se u uredu za poljoprivredu – ovisno o prebivalištu sa osobne iskaznice nositelja OPG-a.

Za upis OPG-a od dokumentacije je potrebno priložiti preslike osobnih iskaznica nositelja i članova OPG-a, presliku žiro računa iz poslovne banke. Posjedovni list iz katastra za zemlju i posjed za koji je vezan posao, koji će se obavljati u sklopu OPG-a (70,00 kn) ili gruntovni izvadak iz gruntovnice (20,00 kn). Isto tako potrebno je priložiti obrazac – upisnik (može se kupiti n Narodnim novinama), u sklopu upisnika nalazi se izjava o nositelju koju je potrebno ovjeriti od strane nositelja i svih članova gospodarstva (ukoliko ima članova). Uz navedenu dokumentaciju potrebno je priložiti i državne biljege u iznosu od 70,00.

Zatim potrebno je otvoriti poslovni račun u banci, odnosno otvoriti žiro račun koji glasi na nositelja OPG-a, te potrebno odabrati knjigovodstveni servis koji će vam obavljati računovodstvene usluge. Zatim potrebno je izraditi pečat, pečat se može izraditi u trenutku kada započnete s obavljanjem djelatnosti u sklopu OPG-a , a to je u trenutku upisa u porezni registar. Cijene izrade pečata ovise o veličini i vrsti pečata. Prema tome pečat možete izraditi za 170 kuna, ali i za 500 kuna ovisi o tome koju vrstu odaberete.

Slijedi prijava u poreznu upravu (u roku od 8 dana od dana početka rada), zatim slijedi prijava na HZZO i HZMO u roku od 8 dana. Za otvaranje OPG-a (ubrojimo li i troškove obrazaca i tiskanica) potrebno je izdojiti između 300 do 600 kuna.

Savjeti.novac.net

Podijeli

Odgovori

Top