Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Kako postati milijunaš do 30. godine?

Porezna uprava uključena u oprost dugova građanima

Vjerojatno nema te osobe na svijetu koja nije sanjarila da je bogataš, da si baš sve na svijetu može priuštiti – boravak u najboljim, najskupljim i najelitnijim hotelima, putovanja, skupocjene automobile, brandirane stvari…Lijepo je živjeti u svijetu mašte, realnost je sasvim nešto drugo. Ali, jeste li ikad pokušali postati bogataš, odnosno jeste li ikada rekli sebi – želim (početi) zarađivati “ozbiljan” novac i poduzeli nešto kako biste isto ostvarili?

Postati bogataš je gotovo nestvarno u Hrvatskoj, ali ipak svake godine Hrvatska dobije nekoliko milijunaša i to ne samo uz pomoć božice Fortune. Čini se da je bogaćenje ili postati bogataš u Lijepoj Našoj još uvijek tabu tema, tema o kojoj se ne priča, ne govori, jer je usko vezana uz – kriminal. Pogrešno. O bogaćenju se treba govoriti, bogaćenju treba težiti jer imati novca ne bi trebalo biti ništa loše.

Kako postati milijunaš do 30 godine objasnio je Grant Cardone, vlasnik tri tvrtke i međunarodni prodajni stručnjak, a mi vam prenosimo nekoliko trikova.

Nemojte trošiti više nego što možete zaraditi je savjet koji su svakome od nas dali roditelji, no da biste zaista bili na putu da postanete bogataš trebali biste se fokusirati na povećanje dobiti, a nakon toga osigurati takav kontiunuitet iz mjeseca u mjesec. Da, početak je izrazito težak, ali ako nešto zaista želite… Vrlo česta pogreška je trošenje tako zarađenog novca. To si nikako nemojte dozvoliti. Ljudi se često opuste i zaradu potroše na stvari koje predstavljaju statusne simbole – skupocjene satove, automobil, odijelo… Novac nikako nemojte trošiti na takve stvari prije nego dugoročno osigurate nekoliko izvora prihoda.

Ne štedite radi štednje! Štedite novac da biste ga uložili u nešto. Na taj način možete ispuniti onaj prvi uvjet – (kontinuirano) povećanje dobiti. Naravno, da biste do toga došli otvorite račun na koji ćete stavljati novac koji nećete koristiti ni po cijenu “najvećeg zla”. Obzirom da je riječ o ulaganjima slobodno pitajte iskusnije od sebe, one koji znaju kako pametno uložiti i izvući dobit. Imajte svog mentora koji će vas iz prakse naučiti kako pametno uložiti i postati bogataš.

Jedan od najboljih savjeta koje možete dobiti je da ne uzimate kredit koji vam se neće isplatiti. Što to konkretno znači? Ne stvarajte si dug koji vam neće osigurati priljev kapitala. Recimo, ne kupujte auto ako time nećete osigurati novi priljev novca. Znate li što želite? Imate li prioritete? Jeste li dobro posložili prioritete? Ukoliko želite postati bogataš jednostavno morate imati prioritete. Novac je poput ljubomornog ljubavnika. Ako ga ne tretirate na pravi način, novac će završiti u džepu nekoga drugoga.

E sad, da se ne varamo. Da biste došli do novca morate biti “hardworker”. Morate živjeti posao. Novac ne zna za slobodne dane, vikende, blagdane. Morate biti uporni, ustrajni, morate imati znanje. Nemojte se zadovoljiti s prosječnim. Prosječnost je bliža tome što sad imate nego vašem cilju – biti bogat. Bill Gates je rekao “Nije vaša pogreška ako ste rođeni siromašni. Ali vaša je pogreška ako umrete siromašni”.

Za kraj možemo dodati slijedeće – mislite na veliko. Nemojte se zadovoljiti malim. Često se pitamo zašto bogatima nije dovoljan milijun nego žele još i još, više i više. Odgovor je jednostavan – jedino na taj način možeš postati i ostati milijunaš.

Sretno s bogaćenjem

 


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.