Kako postići da zaposlenici vole raditi za vas?

Stopa zadržavanja zaposlenika u određenoj kompaniji jedan je od načina kojima se mjeri uspješnost odjela ljudskih potencijala, ali i poslovanja kompanije. Što je manja fluktuacija ljudi, može se zaključiti da je klima u organizaciji pozitivnija.

Znate li da postoje načini kojima možete potaknuti zadovoljstvo zaposlenika te ih navesti da vole raditi kod vas i za vas?

Amy Buckner Chowdhry zna kako usrećiti ljude – AnswerLab, tvrtka čija je suosnivačica, pomaže brendovima da se povežu s klijentima istražujući kako ljudi percipiraju njihovu internetsku stranicu. Kroz taj posao postala je stručnjak za povezivanje s ljudima. Naučite nešto iz njenih primjera.

Razmišljajte o njihovoj karijeri

Svaki zaposleni čovjek ima svoje ciljeve u karijeri te ih se prije ili kasnije trudi dostignuti. Osim toga, svi žele znati imaju li budućnost u kompaniji, stoga je fokusiranje na njihovu karijeru ključno za njihovo zadovoljstvo. Stvaranje pozitivne radne atmosfere u tom je slučaju samo početak. Ako vaš zaposlenik zna da mislite o njemu i njegovom napretku, sigurno će vam to višestruko vratiti i dokazati da je zaslužio promaknuće za koje ste se zalagali.

Potaknite ih na učenje

AnswerLab, tvrtka s početka priče, svojim zaposlenicima daje 400 dolara koje mogu potrošiti na bilo koji tehnološki uređaj prema njihovom izboru. Ovom beneficijom ne nagrađuju se samo zaposlenici, već se na ovaj način indirektno utječe i na zadovoljstvo klijenata. Nagradite svoje zaposlenike nekom uslugom ili proizvodom vaše tvrtke, ako još niste. Možda upravo korištenjem iste mogu poboljšati uslugu ili proizvod jer će tako izravno vidjeti prednosti i nedostatke sustava.

Promovirajte važnost zdravog života

Zdrav zaposlenik je sretan i produktivan zaposlenik. Kako bi to postigli, važno je ulagati u zdravlje svakog zaposlenika.

Potaknite ih da tijekom pauze prošeću po svježem zraku ili unutar svakog odjela organizirajte 10-minutno rastezanje.

Ohrabrite ih na volontiranje

Povezivanje sa zajednicom je jedan od načina kako zaposlenici mogu osjećati da su dio nečega većega od njih samih.

Podijeli

Odgovori

Top