Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako potaknuti inovacije? Novim idejama do uspješnog poslovanja!

Na današnjem tržištu životni vijek proizvoda je sve kraći, a konkurencija sve veća pa je stoga potreba za inovacijama veća no ikad.

Na današnjem tržištu životni vijek proizvoda je sve kraći, a konkurencija sve veća pa je stoga potreba za inovacijama veća no ikad.

Entrepreneur donosi pet savjeta kako potaknuti stvaranje novih ideja u vašoj tvrtki:

1.Plivajte uzvodno

Rade li svi u vašoj industriji na isti način? Možda postoji neotkrivena potreba koju drugi nisu uspjeli primijetiti. Jedan je američki lanac supermarketa nedavno uveo takozvanu „zdravu blagajnu“ kraj koje se umjesto uobičajenih slatkiša i žvakaćih guma nalaze isključivo zdrave grickalice. Naizgled jednostavna, no učinkovita ideja pokazala se kao pravi hit mežu potrošačima, a zdrave se blagajne šire i po ostalim trgovinama.

2. Suočite se sa strahom

Kao potrošači, neprestano žudimo za inovacijama, no kao poduzetnici često imamo strah od provođenja novih ideja. Stvorite okruženje koje prihvaća promjene kako biste došli do više inovativnih inicijativa.

3. Slušajte potrošače

Ukoliko vam nedostaje kreativne energije, formirajte fokus grupu ili provedite online istraživanje. Procter & Gamble redovito koristi slične tehnike prije lansiranja novog proizvoda.

4. Ponudite nesvakidašnju uslugu

Ne morate biti izumitelj kako biste bili inovativni – samo ponudite dosad u vašoj zemlji nepoznatu ili neviđenu uslugu koju ćete upariti s već provjerenom idejom. U sklopu New Duane Reade ljekarne na njujorškom Wall Streetu nalaze se kafić, salon za manikuru, sushi bar, stanica za punjenje mobitela….

5. Stanite iza svoje ideje

Ne dopustite da vas zadesi sudbina Kodaka koji je „sjedio“ na svom izumu digitalne kamere dok ga konkurencija nije pojela za doručak. Jednom kad imate inovativnu ideju, stanite iza nje i branite je i promovirajte svim raspoloživim sredstvima.

Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Ima li lijeka za bolju komunikaciju među generacijama ili ćemo si lijepiti epitete i ne poduzimati ništa

Ljudski resursi

Najbolji zaposlenici u organizaciji su oni koji svojim radom i zalaganjem generiraju output koji često puta bude bolji i iznad očekivanog.

Edukacija

Uspjeti na putu do vrha, možete saznati na još jednom u nizu zanimljivih predavanja, u organizaciji Hrvatskog Telekoma.

Novosti

Svaki poslodavac želi zadovoljnog i motiviranog zaposlenika koji će svojim radom pridonositi boljitku tvrtke i koji će dugi niz godina biti prisutan u organizaciji,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.