Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kako su Hrvati prevarili T-Mobile i Tomato – krađa besplatnih poziva

Hrvati, čini se, novac mogu naći i ispod kamena. Besplatna dva dana T-Mobilea i Tomatova akcija „Na tuđi račun” dokaz su kreativnosti – na račun operatera. Kako su Hrvati prevarili Tomato i T-Mobile i iskoristili dvije akcije kako bi napunili svoje račune?

Hrvati, čini se, novac mogu naći i ispod kamena. Besplatna dva dana T-Mobilea i Tomatova akcija „Na tuđi račun” dokaz su kreativnosti – na račun operatera. Kako su Hrvati prevarili Tomato i T-Mobile i iskoristili dvije akcije kako bi napunili svoje račune?

Korisnici mobilne mreže T-Mobile, sredinom studenoga susreli su se s poteškoćama u radu. Uz ispriku i objašnjenje kako se na unaprjeđivanju usluga radi na dnevnoj bazi, T-Mobile je korisnica obećao svojevrsnu naknadu – dva dana besplatnog telefoniranja prema svim mrežama unutar Hrvatske.

“Na tuđi račun”

Vipnet je u paralelno u svojoj mreži Tomato pokrenuo tarifu “Na tuđi račun”. Uključenjem ove tarife, korisnici Tomata, svakim dolaznim pozivom iz drugih mreža, u trajanju od jedne minute, dobivaju 1 kunu bonusa na Tomato račun.

– Tako „teško“ zarađene kune potrošite na pozive i poruke prema svim mrežama u Hrvatskoj i inozemstvu – poruka je koja stoji na internetskoj stranici Tomata.

Dvije akcije = zarada

Odvojeno obje akcije su generalno pozitivni načini da se mobilni operateri što bolje pozicioniraju na tržištu i svojim korisnicima daju dodatne pogodnosti.

No „kreativni” pojedinci Tomatov slogan „na tuđi račun” pretvorili su u vlastiti „na T-Mobileov račun” i u vremenu besplatnih poziva „punili” svoje račune samo za ovu priliku kupljenih Tomatovih kartica. Trud im se isplatilo – prema našim saznanjima pojedinci su završili sa desecima tisuća kuna(!!) na računima koje im je Tomato poklonio, a T-Mobile omogućio besplatnim danima. Priča koja je još jedanom dokaza hrvatsku “kreativnost”.

Službeni odgovor T-Mobilea na naš upit prenosimo u cijelosti – Hrvatski Telekom je, u znak isprike zbog poteškoća u radu govorne usluge, korisnicima omogućio dva dana besplatnog telefoniranja unutar Hrvatske prema svim mrežama. Time smo, vjerujemo, postupili odgovorno prema korisnicima te pokazali kako nam iskreno žao zbog poteškoća koje su eventualno imali. Na moguće malverzacije vezane uz korištenje besplatnih razgovora, nažalost, nemamo utjecaja.

Odgovor iz Tomata – bonus je moguće trošiti bezvremenski

– Prema vazecim uvjetima koristenja, korisnici Tomato tarife „Na tudji racun“ imaju pravo koristiti prikupljeni bonus na racunu bez vremenskog ogranicenja. Detaljne informacije o uvjetima koristenja spomenute tarife dostupne su na sluzbenim Tomatovim web stranicama .

Ne mozemo komentirati nagadjanja da su Tomato korisnici pozivima s T-mobile mreze ostvarili znatne bonuse na racunima, jer omogucenjem potpuno besplatnih poziva korisnicima prema svim mrezama operateri su spremni na povecan promet – odgovor je koji smo dobili iz Vipneta, na upit o bonusima, kojima su mnogi Tomatovi korisnici podebljali svoj račun.

Napisao

Pročitajte još:

Industrija

Nakon snažnih investicija u razvoj mreže i implementaciju 5G funkcionalnosti, Vipnet je održao demonstraciju 5G tehnologije i pokazao na koji će način nove tehnologije...

DOP

U humanitarnoj akciji Vipnetovi zaposlenici prikupili su više od 40.000 kuna za udrugu Mirno more koja od 1994. godine organizira Flotu mira, jedinstveni projekt...

Novosti

Dugoiščekivani premium pametni telefon LG V30 dostupan je putem predbilježbi u ponudi Vipneta.

Novosti

Tvrtki Vipnet d.o.o. jedanaesti je put dodijeljen Certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.