Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Kako uzeti pauzu i održati produktivnost?

Iako riječ pauza zvuči vrlo jednostavno, odmor za svakoga predstavlja nešto drugo.

pauza

Iako riječ pauza zvuči vrlo jednostavno, odmor za svakoga predstavlja nešto drugo. I važno je da svatko od nas uspije pronaći svoj način u kojim se okolnostima najbolje opušta.

Šetnja

Ima li išta bolje od svježeg zraka i prirodnog mira? Posebice ako vaš posao podrazumijeva cjelodnevno sjedenje za računalom, šetnja bi vašem tijelu i umu mogla biti prava poslastica.

Jedite daleko od radnog stola

Zvuči pomalo nemoguće, ali ovdje mislimo na onu tridesetominutnu pauzu za ručak koju imamo na poslu. Ovu pauzu iskoristite najbolje što možete. Jedite u miru, bez razmišljanja o poslu i radnih obaveza koje vas očekuju. Ako ručate s kolegama, pričajte o neobaveznim stvarima, a ne rokovima koje morate ispuniti.

Učenje nove vještine

Pritom ne mislimo na dodatno nagomilavanje vašeg rasporeda, već malo podrmajte rutinu i uhvatite se u koštac s nečime što ste oduvijek htjeli naučiti, bilo da se radi o isprobavanju novog recepta, učenju sviranja nekog instrumenta ili učenju stranog jezika putem kul aplikacija.

Provedite kvalitetno vrijeme s kvalitetnim ljudima

Apsolutno podržavamo da otkažete one dogovorene kave ‘iz pristojnosti’ i zapravo rezervirate svoje vrijeme za druženje s bliskim ljudima kojima zaista želite podariti svojih par sati ili dana slobodno. Ako pak ni to nije opcija i jednostavno vam se ne da, dan provedite solo, zaputite se na solo izlet ili si pripremite date night u kojemu ćete uživati u onom najljepšem društvu – vlastitom.

Slušanje glazbe ili nekog zanimljivog podcasta

Ništa ne opušta bolje od sretnih, rasplesanih nota. Razmislite o tome da zamolite prijatelje ili članove obitelji za preporuke za podcast ili da isprobate nove glazbene žanrove. Slušanje glazbe i podcasta skratit će vam vrijeme ispred ekrana i omogućiti vam opuštanje i opuštanje.

Čitanje

Nema ništa bolje od dobre, stare knjige! Bilo da odaberete neki dobar krimić, self help ili knjigu koja će vas posjetiti da je život prekratak za odbacivanje snova, sigurni smo da će vrijeme provedeno s knjigom u ruci biti iznimno korisno za vaš um, ali i kreativnost koja će poboljšati vašu produktivnost.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.