Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Kampanja Dobri ljudi: Žuja i grafiteri oslikavaju zidove po Hrvatskoj

Ožujsko pivo i Zagrebačka pivovara te kolektivi Graffiti na Gradele i Dostava Zvuka ovog su vikenda oslikali prvi od tri murala u sklopu kampanje ‘Dobri ljudi’.

Ožujsko pivo i Zagrebačka pivovara te kolektivi Graffiti na Gradele i Dostava Zvuka ovog su vikenda oslikali prvi od tri murala u sklopu kampanje ‘Dobri ljudi’. Tako je crtež alpinistice osvanuo na zidu zgrade u Savskoj ulici 160 u Zagrebu. Murali, naime, predstavljaju nastavak Žujine društveno odgovorne kampanje ‘Dobri ljudi’ koja je obilježila ovu godinu kao rezultat nemilih događaja koji su nas zadesili. Nakon što je proglašena pandemija koronavirusa, a ubrzo potom i Zagreb pogodio razoran potres, Žuja i Zagrebačka pivovara su prepoznali potrebu javno zahvaliti svim volonterima i dobrim ljudima koji su u najtežim trenucima pomagali najranjivijim skupinama društva.

„Drago nam je što smo dobili poziv da sudjelujemo u ovako velikom projektu koji je, prije svega, fokusiran na zajednicu i one vrijednosti koje se u društvu često pogube. Muralima želimo napraviti trajni podsjetnik na solidarnost, angažman u lokalnoj sredini i pomaganje jednih drugima. Za te vrijednosti i aktivnosti mjesta ima svakog dana, a ne isključivo u vremenima krize“, rekao je Marko Boko, osnivač Graffita na Gradele.

Na zagrebačkom muralu su istaknuti i dirljivi stihovi zahvale herojima današnjice čije su autorice Sandra Stipčić, Barbara Grgić i Štefica Šakanović. Upravo su njihovi stihovi odabrani kao jedni od najboljih u sklopu Žujine digitalne aktivacije ‘Opjevani junaci’ čiji je cilj bio prikupiti što više emotivnih zahvala građanki i građana njihovim herojima. Dio odabranih stihova iz aktivacije postat će dio murala, a drugi je dio već pretočen u pjesmu ‘Junaci’ u Vanninoj izvedbi.

Kampanja ‘Dobri ljudi’ počela je u lipnju ove godine, a od tada je Žuja, pored navedenog, donirala milijun kuna istaknutim hrvatskim humanitarnim organizacijama te organizirala izložbu fotografija Mare Milin na Zrinjevcu. U kampanju se još uvijek svi mogu uključiti donacijom financijskih sredstava Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Hrvatskoj mreži za beskućnike, Plavom telefonu i Fondu 5.5 ili prijavom za volontiranje u jednoj od organizacija. Donirati se može i putem KEKS Pay aplikacije u svega nekoliko klikova. Više informacija pronađite na dobriljudi.ozujsko.com.

Pročitajte još:

DOP

Koliko je predana lokalnoj zajednici najbolje pokazuje podatak da je Zagrebačka pivovara čak 70,6 posto ukupne vrijednosti nabave u 2021. godini ugovorila s lokalnim...

DOP

U Žujinim akcijama čišćenja sudjelovat će volonteri i predstavnici Zagrebačke pivovare te udruga i klubova iz cijele Hrvatske.

DOP

Zagrebačka pivovara donirala je 500 tisuća kuna za pomoć stradalima u razornim potresima koji su pogodili područje Petrinje, Gline, Siska i okolice.

DOP

Zagrebačka pivovara je odgovoran partner zajednice u kojoj djeluje.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.