Karamarko: Vlada je nedorasla i u procesu raspadanja [VIDEO]

Karamarko: Vlada je nedorasla i u procesu raspadanja [VIDEO]

“To dokazuje da je ova vlada neozbiljna i nije dorasla važnosti ovog trenutka”, izjavio je Karamarko u Središnjici HDZ-a.

Pozvao je Vladu da se, u vrijeme koje joj je ostalo do kraja mandata, uozbilji i ne radi još veću štetu građanima nego što je činila do sada. “Sve se to događa preko standarda hrvatskih građana, što nije dobro”, poručio je.

[infopunkt 8138 1]

Osvrčući se na izvješće Europske komisije da će hrvatski građani i u 2015. živjeti lošije, gubit će se radna mjesta, a standard smanjivati, Karamarko je rekao da si je Vlada dopustila luksuz međusobnog obračunavanja preko leđa građana, jer se, umjesto bavljenja svojim poslom, bavi unutarstranačkim i interstranačkim obračunima.

“Vlada je u jednom procesu raspadanja”, naglasio je Karamarko, napominjući kako je u dosadašnjem mandatu Vlade promijenjeno šest ministara koji su otišli zbog afera.

“To je Vlada koja proizvodi afere i po sistemu ‘držite lopova’ stalno upire prstom u HDZ“, kazao je i dodao kako je HDZ prošao svoju katarzu te je vrijeme da to počnu i druge stranke.

Upitan može li Linićev zamjenik Boris Lalovac nastaviti njegov posao, odgovorio je da su Linić i Milanović krivci zbog krive politike koju vode u hrvatskom gospodarstvu, forsiranjem poreza, a bez osvrtanja na interese poduzetnika, srednjih i malih, koji stvaraju nova radna mjesta. “Vlada je digla ruke od gospodarstva i sasvim je svejedno je li to Lalovac ili netko drugi”, poručio je Karamarko.

[infopunkt 8138 2]

Neprihvatljivim javnim izričajem nazvao je izjavu premijera Zorana Milanovića kako je u HDZ-u puno nepoštenih ljudi i varalica, “Ako termin varalica analiziramo vidjet ćemo da su najveće varalice u sadašnjoj Vladi i Kukuriku koaliciji, jer su ljudima ponudili Plan 21, na prijevaru došli na vlast i prevarili narod”, naglasio je.

Ističuči da trećina hrvatskih kućanstava spada u sirotinju, a 15 posto u kategoriju bijede, vladajuće je optužio da i dalje varaju narod.

[infopunkt 8138 3]

Na pitanje tko se s kim u SDP-u obračunava, Karamarko je rekao kako bi bilo dobro da svi skupa “kolektivno odu”.

Potvrdno je odgovorio na pitanje hoće li u Saboru tražiti raspravu o predstečajnim nagodbama. “Ovaj slučaj bi mogao biti jedan od dokaza u kakve smo zavrzlame ušli Zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi”, kazao je, ne želeći komentirati hoće li u cijelom slučaju biti posla i za DORH.

[infopunkt 8138 5]

Podijeli

Odgovori

Top