KentBank primio nagradu „Most Innovative SME Banking Services Provider” za 2019. godinu

KentBank je osvojio nagradu u kategoriji „Most Innovative SME Banking Services Provider“ za 2019. godinu. Nagrada je uručena na gala događanju International Finance Banking Awards 2019. u organizaciji međunarodnog magazina International Finance u Dubaiju.

Globalni bankarski sektor neprestano se transformira i razvija kako zbog tehnoloških inovacija, tako i zbog procesa globalizacije i tržišnih regulativa. The International Finance Banking Awards odaje priznanje bankarskim institucijama predanim inovacijama, razvoju infrastrukture kao i najboljim bankarskim praksama.

„Iznimno smo ponosni i počašćeni primitkom ove nagrade. Uz uspješne rezultate ostvarene u 2019. godini kao i kontinuirano unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih usluga, ovo je više od svega odraz kvalitete rada kojeg općenito pružamo, pri čemu je značajan iskorak lani napravljen u SME segmentu čemu svjedoči i rast bruto plasmana od 22 posto upravo u ovom sektoru – u 2019. godini. Ova nagrada rezultat je i odličnog timskog rada zaposlenika naše Banke i našeg vlasnika, Suzer Grupe.“ izjavio je prilikom preuzimanje nagrade Damir Brkić, član Uprave KentBank.

KentBanka je 2019. godine nastavila trend ostvarenja pozitivnih rezultata, koji je započela još 2015. godine. Banka je 2019. godine prema nerevidiranim podacima ostvarila svoju rekordnu dobit prije oporezivanja u iznosu 20 milijuna kuna, što je porast od 166 posto usporedbi s prethodnom godinom. Pri tom, SME segment poslovanja čini značajan udio, a plan je nadalje ga razvijati kao bi se odgovorilo na potrebe ovog rastućeg segmenta. U 2019. broj klijenata banke iz SME segmenta porastao je za 18 posto, dok su kamatni prihodi u istom segmentu u odnosu na 2018. rasli za 19 posto. Također, banci je prošle godine JCR Eurasia Rating potvrdio A-dugoročni i A-1 kratkoročni kreditni rejting

Podijeli

Odgovori

Top