Kod Drniša sudar autobusa i vlaka- desetak ozlijeđenih

Kod Drniša sudar autobusa i vlaka- desetak ozlijeđenih

U naletu vlaka na autobus pun putnika, koji se dogodio jutros oko 8.30 sati na pružnom prijelazu ‘Jabuka’, izmedu Badnja i Siverića kod Drniša ozlijeđeno je desetak putnika autobusa, potvrdili su iz šibenske policije. Na željezničkom prijelazu između mjesta Badanj i Siverić došlo je do sudara vlaka i autobusa u kojem je više ljudi ozlijeđeno. Dvije ozlijeđene osobe u životnoj su opasnosti. Iako su prve informacije govorile o tome kako je u nesreći i jedna osoba poginula, to su iz policije demantirali.

“Na pružnom prijelazu u Jabuci između Badnja i Siverića putnički vlak koji je prometovao na relaciji Knin-Drniš je naletio na autobus koji je prometovao na relaciji Drniš-Knin. Prema do sada utvrđenom 13 osoba je ozlijeđeno, od kojih su dvije osobe smrtno ugrožene. Na licu mjesta se obavlja očevid”, rekla je Marica Kosor iz šibensko-kninske policije.

Neslužbeno, na mjestu nesreće sustav signalizacije bio je oštećen od prometne nesreće. Dan ranije oštećen je semafor koji je bio spojen na rampu, a rampa se nije dizala ni spuštala, niti je postojala signalizacija.

“Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti D33 kod pružnog prijelaza u Siveriću. Obilazak: Knin-Vrbnik-Oklaj-Drniš”, izvijestili su iz HAK-a.

“Danas, 3. kolovoza 2013., u 8.27 sati na pruzi Knin-Perković-Split između kolodvora Drniš i Kosovo, na željezničko-cestovnom prijelazu Jabuka, pod putnički vlak br. 5803 koji je vozio na relaciji Knin-Perković-Šibenik podletio je autobus. Prema prvim informacijama ozlijeđeno je sedam putnika iz autobusa i dva putnika iz vlaka. Uzroci nesreće se utvrđuju. Sve mjerodavne ekipe su na terenu. Očevid obavljaju policijski službenici PU šibensko-kninske PP Drniš. Pruga je za promet zatvorena do daljnjega”, izvijestili su jutros iz HŽ Infrastrukture.

Očevid je u tijeku. Na terenu su vatrogasci koji će autobus skloniti s pruge.

Kako je javio HAK, prekinut je promet na državnoj cesti D33, a obilazak je cestom Knin-Vrbnik-Oklaj-Drniš.

 

Podijeli

Odgovori

Top