Koja su četiri zaštitna obilježja nove novčanice od 10 eura?

Koja su četiri zaštitna obilježja nove novčanice od 10 eura?

Nova novčanica od 10 eura bit će predstavljena 13. siječnja 2014. i puštena u optjecaj u nastavku godine. Kako bi skrenula pozornost na zaštitna obilježja nove novčanice, Europska središnja banka danas otvara natjecanje za stanovnike Europske unije starije od 18 godina.

Natjecatelji moraju otkriti četiri zaštitna obilježja nove novčanice i pogoditi broj euro novčanica koje će 31. prosinca 2013. biti u optjecaju u euro području. Natjecanje je počelo danas u 10 sati, a završava u 23:59 po srednjoeuropskom vremenu 12. siječnja 2014.

Dvadeset natjecatelja s najvećim brojem bodova osvojit će VIP novčanice od 5 eura iz serije Europa, koje je osobno potpisao predsjednik Europske središnje banke.

Druga skupina po broju bodova od 80 sudionika dobit će prigodne novčanice od 10 eura iz prve serije.

Direktorica Glavne uprave za odnose s javnošću i jezične usluge ECB-a Christine Graeff ističe kako je euro najvidljiviji i međunarodno najpoznatiji simbol ujedinjene Europe, 334 milijuna ljudi svakodnevno koristi euro novčanice. Cilj ove igre je da nas na zabavan način podsjeti da ih pomnije pogledamo, kazala je.

Podijeli

Odgovori

Top