Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Kolika je kazna ako se PDV ne uplati do kraja mjeseca za prethodni mjesec?

Što se događa ukoliko ne uplatite na vrijeme PDV, točnije do kraja mjeseca? Kazne su velike! Zato pazite da vam s ne dogodi propust koji ćete skupo platiti.

Što se događa ukoliko ne uplatite na vrijeme PDV, točnije do kraja mjeseca? Kazne su velike! Zato pazite da vam s ne dogodi propust koji ćete skupo platiti.

Porez na dodanu vrijednost plaća se na temelju mjesečne prijave na tiskanici PDV, a u obvezu ulaze sve oporezive isporuke dobara i usluga, primljeni predujmovi i vlastita potrošnja, umanjeno za pretporez u primljenim računima i računima za predujmove od dobavljača. PDV se plaća u roku mjesec dana po proteku mjeseca za koji se porez plaća.

Mjesečne uplate poreza tretiraju se kao akontacije, sve do podnošenja godišnje prijave PDV-a na tiskanici PDV-K, kada se utvrđuje ukupni konačni iznos obveze i razlika za uplatu ili povrat. PDV-K podnosi se do 30.04. za prethodnu godinu.

Ako poduzetnik, koji je mjesečni obveznik PDV-a, ne uplati PDV do kraja mjeseca za prethodni mjesec, propisana je novčana kazna:

– od 2.000,00 do 500.000,00 kuna – za poduzetnika (pravnu i fizičku osobu), i

– od 1.000,00 do 20.000,00 kuna – za odgovornu osobu kod poduzetnika.

Poslovni savjetnik i Profitiraj.hr

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.