Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Koliko Hrvati stvarno troše na topli obrok na poslu?

U današnjem tempu života, pravilan odabir obroka na radnom mjestu igra ključnu ulogu u održavanju produktivnosti i dobrobiti zaposlenika.

U današnjem tempu života, pravilan odabir obroka na radnom mjestu igra ključnu ulogu u održavanju produktivnosti i dobrobiti zaposlenika. Istovremeno, ekonomska kretanja i rast cijena utječu na naše financijske odluke. 

Vodeći portal za zapošljavanje u Hrvatskoj, MojPosao proveo je anketu, u kojoj je sudjelovalo više od 1400 ispitanika, kako bismo doznali koliko novca dnevno, u prosjeku, trošimo na ručak ili gablec na poslu.

Mnogi bi rado izdvajali više, ali…

Najveći broj ljudi, njih 39%, dnevno na topli obrok na poslu troši više od 5 eura, navodeći kako je zbog rasta cijena danas gotovo nemoguće dobiti kvalitetan obrok za nižu cijenu.

S druge strane, 28% radnika za gablec svakodnevno izdvaja između 3 i 5 eura, dok 14% zaposlenih troši 3 eura ili manje za obrok na poslu jer, kako tvrde, naprosto nisu u mogućnosti izdvojiti više.

U potrazi za ekonomičnim, a istovremeno i ukusnim rješenjima, 11% ljudi odlučuje se za pripremu obroka kod kuće. Ovaj pristup omogućuje veću kontrolu nad jelovnikom, ali i potencijalnu uštedu. 

Na koncu, 8% radnika tvrdi da im trošak toplog obroka, barem dijelom, a često u cijelosti, pokriva poslodavac.

Između ostalog, dio tvrtki isplaćuje dodatak na plaću, najčešće u iznosu do 70 eura mjesečno, dio surađuje s ugostiteljskim objektima koji svakodnevno ‘isporučuju’ obroke radnicima, pokrivajući pritom dio ili cjelokupan iznos obroka, a jedan manji dio tvrtki u sklopu svojih prostora ima restorane, odnosno menze za radnike. 

O anketi:

Sudjelovalo je više od 1400 ispitanika. Zbog jednostavnosti ispunjavanja ankete nisu zabilježeni demografski podaci o ispitanicima tako da se rezultati ne mogu generalizirati, ali su indikativni. 

MojPosao.net


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.