Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Koliko smo zarađivali u siječnju?

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za siječanj ove godine iznosila je 5.553 kune, što je nominalno 0,1 posto manje, a realno na razini prosinca prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za siječanj ove godine iznosila je 5.553 kune, što je nominalno 0,1 posto manje, a realno na razini prosinca prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

U odnosu na siječanj 2013. godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u prvom ovogodišnjem mjesecu nominalno je viša za 0,4 posto, a realno je viša za 0,3 posto.

Najveću prosječnu plaću za siječanj od 9.850 kuna statistika imali su zaposleni u zračnom prijevozu.

U promidžbi (reklami i propagandi) i istraživanju tržišta prosječna plaća za siječanj iznosila je 9.296 kuna, a u računalnom programiranju, savjetovanju i djelatnostima povezanim s njima 8.550 kuna.

Zaposleni u pomoćnim i uslužnim djelatnostima u rudarstvu primili su za siječanj prosječnih 8.491 kunu, a u financijskim i uslužnim djelatnostima osim osiguranja i mirovinskih fondova 8.374 kune.

U vađenju nafte i prirodnog plina prosječna siječanjska plaća iznosila je 8.271 kunu, telekomunikacijama 8.267 kuna, a u farmaceutskoj industriji 8.223 kune.

Nasuprot tim za hrvatske prilike visokim primanjima, su zaštitari s prosječnih 3.000 kuna te zaposleni u proizvodnji obuće s 3.019 i proizvodnji kože i srodnih proizvoda s 3.086 kuna.

U djelatnosti usluga u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te uređenju i održavanju krajolika prosječna plaća za siječanj iznosila je 3.227 kuna, drvoprerađivačkoj industriji 3.452 kune, a u tekstilnoj 3.488 kuna.

Manje od četiri tisuće kuna, prosječnih 3.516 kuna imali su i zaposleni u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima.

Po podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za siječanj je iznosila 8.007 kuna i nominalno je ostala ista u odnosu na prosinac, a realno je porasla za 0,1 posto.

U odnosu na siječanj prošle godine, prosječna bruto plaća za prvi ovogodišnji mjesec nominalno je viša za 0,4 posto, a realno je viša za 0,3 posto.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.