Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Koliko stoji okrupljivanje sitniša?

Najisplativija opcija, što se tiče većih poslovnih banka, bila bi Zagrebačka banka ili Splitska banka Societe Generale Group koje svojim korisnicima ne naplaćuju naknadu. Ni PBZ svojim korisnicima ne uzima naknadu za ‘okrupnjivanje’ kovanica.

Najisplativija opcija, što se tiče većih poslovnih banka, bila bi Zagrebačka banka ili Splitska banka Societe Generale Group koje svojim korisnicima ne naplaćuju naknadu. Ni PBZ svojim korisnicima ne uzima naknadu za 'okrupnjivanje' kovanica.

Skupljanje sitnih kovanica svakome je barem jednom u životu bio hobi. Kada ta zanimacija postane teret, težak i po nekoliko kilograma, treba ga odnijeti u banku na zamjenu. No, o tome kolika će biti naknada, zavisi od banke do banke.

Najisplativija opcija, što se tiče većih poslovnih banka, bila bi Zagrebačka banka ili Splitska banka Societe Generale Group koje svojim korisnicima ne naplaćuju naknadu, piše poslovni.hr. Zaba također posjeduje i sedam automata u Hrvatskoj u koje se ubacuju kovanice, ali novac se automatski prenosi na račun u banci što znači da ovu uslugu ne mogu koristiti oni koji nisu Zabini klijenti. Njihovi automati ne zahtjevaju odvajanje novca (posebno kune, posebno lipe), već automat sve skupno sam zbraja. Osim Zabe i Splitske banke, i PBZ svojim korisnicima ne uzima naknadu za ‘okrupnjivanje’ kovanica.

Promjenu sitnih kuna u papirnati novac bez naknade se može obaviti i u Hrvatskoj pošti, ali u poštu trebate donijeti razdvojene kovanice u kupovima od pet,10, 20 lipa te jedne, dvije ili više kuna.

S druge strane Fina će vam uzeti naknadu od 2,5 % ako sadržaj ‘kasice prasice’ odlučite donijeti u njihovu poslovnicu. Takvu politiku ima i Raiffeisen banka, Hypo Alpe-Adria-Banka te Erste&Steiermärkische Banka. Raiffeisen banka te Erste banka za iznos do 100 kuna dnevno po klijentu ne naplaćuju nikakvu naknadu.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.