Koliko vam je hitno prodati?

Koliko vam je hitno prodati?

Mnogi će od nas često reći da je grad ili mjesto u kojem živimo idealno za život, pa možda i zbog blizine trgovine, vrtića, škole ili ambulante cijeniti svoju nekretninu više, čak i kada cijene padaju. No, s obzirom na tragove koje recesija ostavlja na svakom području života, tako i cijene nekretnine ”nose” svoj dio križa. Tako, često mnogima neće biti bitno kolika je stvarna cijena stana ili kuće, s obzirom na brojne prednosti koje kvart u kojem se ona nalazi nosi, godina izgradnje, okoliš i slično, već opće stanje tržišta, raspon ponude i potražnje kao i ono koliko je vlasniku zapravo hitno prodati.

Po podacima Centra nekretnina prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u studenom je iznosila 1.569 eura po četvornom metru, što je neznatno, 0,1 posto manje nego u listopadu te 5,7 posto manje u odnosu na studeni 2012. godine.

Osim u Zagrebu, cijene su na godišnjoj razini pale i na Jadranu i to za 2,9 posto, a u odnosu na listopad porasle su za 1 posto.

Prosječna tražena cijena kuće na Jadranu, u studenome je iznosila 1.559 eura po četvornom metru, što je 1,4 posto više nego prošli mjesec, a 3,9 posto manje u odnosu na studeni 2012. godine.

Prosječna cijena kvadrata apartmana viša je za 0,2 posto u odnosu na listopad, dok je na godišnjoj razini viša za 0,1 posto i iznosi 2.003 eura po kvadratu.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na listopad je viša za 1,5 posto i iznosi 1.593 eura za četvorni metar. U odnosu na godinu dana ranije, tražena cijena stanova je niža za 5,1 posto.

Podijeli

Odgovori

Top