Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kompanija Cambridge Mobile Telematics preuzela Amodo, hrvatsku tvrtku koju je Financial Times proglasio jednom od 5 top insurtech kompanija u svijetu

Telematika je interdisciplinarno područje koje obuhvaća znanja i primjenu od elektrotehnike preko telekomunikacija do računalstva, informatike i automatike te robotike.

 Amodo, nagrađivana kompanija i pružatelj telematskih rješenja sa sjedištem u Zagrebu postaje dio kompanije Cambridge Mobile Telematics (CMT), najvećeg svjetskog pružatelja telematskih usluga. Preuzimanje spaja dvije telematičke tvrtke s dobro razvijenim poslovanjem i velikim brojem projekata u Europi, i omogućit će klijentima pristup najnaprednijim telematskim rješenjima za procjenu rizika vozača, pomoć u sudaru, upravljanje odštetnim zahtjevima te korigiranje ponašanja u prometu. Amodo preuzima ime CMT, a Marijan Mumdziev, direktor kompanije Amodo imenovan je na poziciju direktora CMT-a za Europu.

Ovim preuzimanjem CMT će upravljati s više od 95 aktivnih telematičkih programa u 25 zemalja, uključujući devet u kontinentalnoj Europi. Vodeći svjetski osiguravatelji, proizvođači automobila, “gig kompanije”, operateri voznih parkova i tvrtke za mobilnost nude te programe korisnicima kako bi im omogućili niz benefita. Korisnici ovih programa štede novac na osiguranju, postaju sigurniji vozači smanjujući rizična ponašanja kao što je ometanje telefonom i dobivaju automatsku pomoć na cesti u roku od nekoliko minuta nakon sudara.

Telematika je interdisciplinarno područje koje obuhvaća znanja i primjenu od elektrotehnike preko telekomunikacija do računalstva, informatike i automatike te robotike. 

Udvostručena djelatnost u Europi

„CMT brzo širi svoje poslovanje izvan SAD-a gdje pruža usluge u 21 od 25 najvećih osiguravatelja. U samo nekoliko proteklih godina postali smo pouzdan partner osiguravateljima i operaterima voznih parkova na pet kontinenata. Jačamo naše aktivnosti u Europi dodavanjem tržišnog znanja i razvijenih odnosa kompanije Amodo, a istovremeno udvostručujemo tim u Europi na više od 100 zaposlenika kako bismo omogućili većem broju europskih organizacija da shvate nevjerojatne prednosti telematike — i istovremeno spašavaju živote na cesti“, rekao je William Powers, glavni izvršni direktor CMT-a.

Iznimno sam sretan i ponosan što se pridružujemo CMT-u, najvećem pružatelju telematskih rješenja na svijetu, čiji su osnivači ujedno i predavači na prestižnom MIT-u. Amodo tim je u proteklih 9 godina lansirao 50 telematskih programa na 6 kontinenata radeći s najvećim imenima industrije osiguranja. Ovo je iznimno postignuće za jednu hrvatsku IT kompaniju, ali i ogromna prilika za naše zaposlenike koji će kroz akviziciju dobiti priliku za razvoj i usavršavanje radeći za jednu od najprominentnijih kompanija današnjice“, rekao je Marijan Mumdziev, direktor kompanije Amodo i novi direktor CMT-a za Europu.

65% vozača bi odabralo policu osiguranja koja se temelji na ponašanju vozača

S porastom popularnosti i sve većim brojem programa namijenjenih potrošačima, europsko tržište je spremno za intenzivan rast telematike. S 277 milijuna vozila na cestama, broj osobnih vozila u Europi jednak je broju vozila u Sjevernoj Americi. Analitičko-konzultantska kompanija Berg Insight predviđa da će police osiguranja temeljene na telematici u Europi rasti preko 21% svake godine do 2025. U Njemačkoj, aktuarska tvrtka MSK predviđa da će 10 milijuna vozača biti uključeno u program telematike u istom vremenskom razdoblju.

Od pojave COVID-19 pandemije, interes potrošača za telematske programe porastao je u kontinentalnoj Europi, a 65% vozača bi odabralo policu osiguranja koja se temelji na ponašanju vozača da im to ponudi njihov osiguravatelj. Tijekom 2020. europsko tržište auto osiguranja doseglo je promet od 127 milijardi eura u 2020. godini, u što nije uključeno tržište Ujedinjenog Kraljevstva.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.