Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Kompanija Mars ispunila još jedno obećanje planetu

Mars Pet Nutrition, divizija u sklopu tvrtke Mars Petcare, objavljuje da je ostvarila svoj cilj održive nabave 100% ribe koju koristi u proizvodima za prehranu kućnih ljubimaca u Europi…

Mars Pet Nutrition, divizija u sklopu tvrtke Mars Petcare, objavljuje da je ostvarila svoj cilj održive nabave 100% ribe koju koristi u proizvodima za prehranu kućnih ljubimaca u Europi u skladu sa smjernicama tvrtke Mars za nabavu. SHEBA®, WHISKAS®, PEDIGREE®, CESAR®, PERFECT FIT®, DREAMIES®, CRAVE™, JAMES WELLBELOVED™, CHAPPIE® i KITEKAT® su robne marke u Europi u kojima je riba dio sastojaka proizvoda.

Deri Watkins, regionalni predsjednik Mars Pet Nutrition Europe, rekao je: „Sve što radimo u Mars Petcareu usmjereno je na našu Svrhu: Bolji svijet za kućne ljubimce – a bolji svijet je održiviji svijet za kućne ljubimce, ljude i planet. Mars Pet Nutrition koristi ribu u svom portfelju proizvoda za prehranu kućnih ljubimaca jer im omogućuje da uživaju u nutritivno uravnoteženoj, zdravoj i visokokvalitetnoj hrani. Iako naše poslovanje zauzima mali udio na globalnom tržištu morskih plodova, nastavljamo s pružanjem svog obola u podržavanju zdrave budućnosti oceanskih ekosustava i sektora morskih plodova pomažući svima da rastu i napreduju na odgovoran način.”

Helen Warren-Piper, direktorica za razvoj Mars Pet Nutrition Europe, rekla je: „Kada je u pitanju Mars Petcare, naše robne marke jedinstveno su pozicionirane za stvaranje zajedničke vrijednosti kako vlasnicima tako i njihovim kućnim ljubimcima koje volimo te planet kojeg svi dijelimo. Sada kada je 100% ribe koju koristimo u našim proizvodima za prehranu kućnih ljubimaca u Europi dobiveno iz održivog izvora u skladu s našim smjernicama, vlasnici kućnih ljubimaca mogu se osjećati sigurnije u održivost izbora koje donose za svoje ljubimce. U skladu s našom predanosti zaštiti oceana i budućnosti ribe, naš brend SHEBA® istovremeno radi na omogućavanju najvećeg svjetskog programa obnove koraljnih grebena i planira obnoviti koraljne grebene veće od 185.000 četvornih metara – otprilike veličine 148 Olimpijskih bazena – na ključnim mjestima diljem svijeta do 2029. godine”

Mars Petcare očekuje od svojih dobavljača ribe da slijede Kodeks ponašanja dobavljača (Supplier Code of Conduct) tvrtke Mars koji artikulira društvena, ekološka i etička očekivanja tvrtke Mars od svojih dobavljača, sadrži globalno usklađene standarde i utemeljen je na međunarodnom pravu. Tvrtka kao “ribu iz održivog izvora” prihvaća opskrbu koju je certificirala ili odobrila vjerodostojna treća strana te joj je u cilju nabava od dobavljača/ribogojilišta kojima se upravlja na način da održe raznolikost ribljeg ekosustava. Proveden uz tehničku potporu organizacije WWF, program održive nabave ribe tvrtke Mars obuhvaća brigu da tvrtka ne nabavi nijednu ugroženu vrstu ribe s Crvenog popisa ugroženih vrsta Međunarodne unije za očuvanje prirode (IUCN). Tvrtka kontinuirano surađuje s organizacijama za izdavanje certifikata i stručnjacima iz industrije diljem svijeta kako bi razmotrila, inovirala i proširila svoj pristup održivijoj nabavi  ribe.

Nabava ribe iz održivih izvora dio je misije tvrtke Mars Incorporated da pomogne u stvaranju zdravog planeta na kojem svi mogu napredovati – uvjerenje koje je u središtu tvrtkinog  Plana održivosti kroz generacije vrijednog preko milijardu dolara.

Za dodatne informacije o pristupu trvtke Mars prema održivom ribolovu posjetite https://www.mars.com/about/policies-and-practices/sustainable-fish-sourcing.

Pročitajte još:

Turizam

Proteklih dana je sve u gradu Krku mirisalo po gastronomskim specijalitetima, a na poznatim krčkim lokacijama su odzvanjali zvuci dobre glazbe, zahvaljujući spoju Krk...

DOP

Rasprava o održivosti nije ostala samo na impresivnoj 27-metarskoj pozornici u Laubi. Ona je, u suradnji s brendom Nespresso, pretvorena u stvarnost.

Ekonomija

Pružatelj logističkih usluga cargo-partner otvorio je novi logističko-distributivni centar s 12.900 m² skladišnog prostora u Zagrebu.

DOP

Vodeći globalni brend za cjelovita rješenja za kupaonice i kuhinje predstavio je novu HiveX platformu za nikad sigurnije i jednostavnije prikupljanje plastike iz vodenih...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.