Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Konačno isplata plaća – radnici Coninga prekinuli štrajk

Predsjednik Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivan Kovačević pojasnio je da će Uprava sredstva, koja su dogovorena nagodbom između Coninga i Ministarstva vanjskih poslova, strogo namjenski iskoristiti za isplatu neto plaća za prošlu te za prva tri mjeseca ove godine.

Predsjednik Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivan Kovačević pojasnio je da će Uprava sredstva, koja su dogovorena nagodbom između Coninga i Ministarstva vanjskih poslova, strogo namjenski iskoristiti za isplatu neto plaća za prošlu te za prva tri mjeseca ove godine.

Štrajk zaposlenika Coninga okončan je nakon 96 dana, budući da su na današnjem sastanku predstavnici štrajkačkog odbora, Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH) i Uprave te varaždinske građevinske tvrtke dogovorili isplatu zaostalih plaća radnika za prošlu i ovu godinu.

Na konferenciji za novinare, održanoj po završenom sastanku, predsjednik SGH Ivan Kovačević pojasnio je da će Uprava sredstva, koja su dogovorena nagodbom između Coninga i Ministarstva vanjskih poslova, strogo namjenski iskoristiti za isplatu neto plaća za prošlu te za prva tri mjeseca ove godine. Iako nije želio govoriti o rokovima i visini sredstava, Kovačević je naglasio da su sredstva Ministarstva dostatna za isplatu neto plaća, dok će se porezi i davanja prema državi riješiti kroz proces predstečajne nagodbe.

Sindikalni povjerenik zaposlenika Coninga Srećko Vidaček kaže da se radi otprilike o 6,5 milijuna kuna.

Po njegovim riječima, u štrajku je ostalo oko 25 zaposlenika. Od početka štrajka tu je tvrtku napustilo njih četrdesetak, tako da Coning u ovom trenutku ima oko 120 djelatnika.

Prema dogovoru, zaostale plaće isplatit će se radnicima u dvije rate.

Zaposlenici Coninga započeli su štrajk 21. veljače, tražeći isplatu plaća koje su u tom trenutku kasnile i više od šest mjeseci. U međuvremenu, otvoren je proces predstečajne nagodbe za tvrtku.

Predsjednik SGH-a Kovačević zaključuje da bi budućnost Coninga trebala krenuti u pozitivnom smjeru, jer je došlo do objedinjavanja svih tvrtki iz grupacije u jednu te da je imenovana nova Uprava.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.