Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Konačno isplata plaća – radnici Coninga prekinuli štrajk

Predsjednik Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivan Kovačević pojasnio je da će Uprava sredstva, koja su dogovorena nagodbom između Coninga i Ministarstva vanjskih poslova, strogo namjenski iskoristiti za isplatu neto plaća za prošlu te za prva tri mjeseca ove godine.

Predsjednik Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivan Kovačević pojasnio je da će Uprava sredstva, koja su dogovorena nagodbom između Coninga i Ministarstva vanjskih poslova, strogo namjenski iskoristiti za isplatu neto plaća za prošlu te za prva tri mjeseca ove godine.

Štrajk zaposlenika Coninga okončan je nakon 96 dana, budući da su na današnjem sastanku predstavnici štrajkačkog odbora, Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH) i Uprave te varaždinske građevinske tvrtke dogovorili isplatu zaostalih plaća radnika za prošlu i ovu godinu.

Na konferenciji za novinare, održanoj po završenom sastanku, predsjednik SGH Ivan Kovačević pojasnio je da će Uprava sredstva, koja su dogovorena nagodbom između Coninga i Ministarstva vanjskih poslova, strogo namjenski iskoristiti za isplatu neto plaća za prošlu te za prva tri mjeseca ove godine. Iako nije želio govoriti o rokovima i visini sredstava, Kovačević je naglasio da su sredstva Ministarstva dostatna za isplatu neto plaća, dok će se porezi i davanja prema državi riješiti kroz proces predstečajne nagodbe.

Sindikalni povjerenik zaposlenika Coninga Srećko Vidaček kaže da se radi otprilike o 6,5 milijuna kuna.

Po njegovim riječima, u štrajku je ostalo oko 25 zaposlenika. Od početka štrajka tu je tvrtku napustilo njih četrdesetak, tako da Coning u ovom trenutku ima oko 120 djelatnika.

Prema dogovoru, zaostale plaće isplatit će se radnicima u dvije rate.

Zaposlenici Coninga započeli su štrajk 21. veljače, tražeći isplatu plaća koje su u tom trenutku kasnile i više od šest mjeseci. U međuvremenu, otvoren je proces predstečajne nagodbe za tvrtku.

Predsjednik SGH-a Kovačević zaključuje da bi budućnost Coninga trebala krenuti u pozitivnom smjeru, jer je došlo do objedinjavanja svih tvrtki iz grupacije u jednu te da je imenovana nova Uprava.

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.