Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Konačno odblokiran račun Dalekovoda!

Financijska agencija je 20. prosinca odblokirala račun društva što će omogućiti normalan nastavak poslovanja i ispunjavanje ugovornih obaveza prema investitorima i dobavljačima, ali prije svega prema radnicima

Financijska agencija je 20. prosinca odblokirala račun društva što će omogućiti normalan nastavak poslovanja i ispunjavanje ugovornih obaveza prema investitorima i dobavljačima, ali prije svega prema radnicima

Financijska agencija (Fina) odblokirala je 20. prosinca račun društva Dalekovod d.d., što će omogućiti normalan nastavak poslovanja i ispunjavanje ugovornih obaveza prema investitorima, dobavljačima i prije svega prema radnicima tvrtke, izvijestili su danas iz Dalekovoda.

“Nakon višemjesečnih nastojanja rješavanja situacije blokade računa i poteškoća s kojima se Dalekovod d.d. suočavao, temeljem Rješenja o predstečajnoj nagodbi, Financijska agencija je 20. prosinca odblokirala račun društva Dalekovod d.d. To će omogućiti normalan nastavak poslovanja i ispunjavanje ugovornih obaveza prema investitorima i dobavljačima, ali prije svega prema radnicima Dalekovod d.d.”, stoji se u priopćenju.

Navode se i riječi predsjednika Uprave Dalekovoda Matjaža Gorjupa da, s obzirom na dugogodišnju prisutnost na domaćem i inozemnom tržištu te povjerenje investitora i dobavljača, u Dalekovodu očekuju “nastavak normalnog poslovanja i daljnju izgradnju odnosa temeljenih na povjerenju i poštovanju”.

Račun Dalekovoda d.d. bio je u blokadi od 29. listopada ove godine, a 14. studenog je Fini predan prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe nad Dalekovodom, u kojem stoji da su ukupna dugovanja te tvrtke viša od 1,56 milijardi kuna.

Nakon što je Dalekovod dostavio zakonom određene dokumente potrebne za pokretanje postupka, Nagodbeno vijeće Fine jučer je donijelo rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe i u njemu odredilo da će se prvo ročište u tom postupku održati 5. veljače iduće godine, a za povjerenika predstečajne nagodbe imenovalo Mladena Janiška.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.