Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Končarevo novo računalo troši manje struje nego žarulja!

Končar je na tržište lansirao novi model računala, namijenjen hotelima. Novost je što model D’22M troši manje energije od žarulje. Ekološka prihvatljivost ovog modela i niša kojom izbjegavaju konfrontaciju s “velikim igračima” jamče ovom računalu dobre poslovne rezultate.

Končar je na tržište lansirao novi model računala, namijenjen hotelima. Novost je što model D'22M troši manje energije od žarulje. Ekološka prihvatljivost ovog modela i niša kojom izbjegavaju konfrontaciju s "velikim igračima" jamče ovom računalu dobre poslovne rezultate.

Riječ je o računalu opremljenom digitalnim i analognim TV prijamnikom, koje slijedi načela zelenih informacijskih tehnologija, te se odlikuje izuzetno skromnom potrošnjom električne energije od svega 60 Watta.

22 inča multipraktičnosti

D’22M sa zaslonom dijagonale 22 inča sliku prikazuje u visokoj rezoluciji, prikladnoj pregledu filmova i multimedijskih sadržaja. Štedljivi Intel Atom procesor u sprezi sa gigabajt radne memorije i 160 gigabajta čvrstog diska, dostatan je za pokretanje potrebnih aplikacija, a stroj je opremljen i svim priključcima uobičajenim za današnje TV prijamnike.

Računalo je osmišljeno kao rješenje za primjenu u hotelskim sobama i apartmanima, koje gostima omogućava jednostavno korištenje mnogih usluga kao što su IPTV odnosno video na zahtjev, pristup internetu i hotelskim informacijama, pregled fotografija i videozapisa sa digitalnih ili analognih kamera i USB memorija, te zabavne trenutke uz računalne igre.

Lako će se uklopiti i u kućanstva kao računalo koje po potrebi postaje drugi TV prijamnik.

Zelene informatičke tehnologije su “in”

Budući da je računalni modul smješten u okvir zaslona, eliminirana je potreba za dodatnim kabelima i napajanjem, a njime se (kao i funkcijama TV prijamnika) upravlja daljinskim upravljačem odnosno bežičnom tipkovnicom i mišem.

Voditelj tvrtkine poslovne jedinice Informatička oprema Damir Nožica istaknuo je kako se modelom D’22M slijede načela društvene odgovornosti i “zelenih informacijskih tehnologija”, a zahvaljujući pomno odabranim komponentama, prosječna potrošnja električne energije manja je od uobičajene žarulje, čime su zajamčene značajne uštede.

Napisao

Pročitajte još:

DOP

Grupa KONČAR postala je simbolom dugotrajnosti i kvalitete, a dugogodišnjim poslovanjem etablirala se kao regionalni lider na području elektroindustrije i tračničkih vozila.

Ekonomija

Končar, kao jedna od najprepoznatljivijih hrvatskih kompanija i Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, kroz licencno partnerstvo u području najprodavanijeg sklopnog...

Novosti

Posljednjih tjedana iTcro info desk zabilježio je brojne upite o tome koje računalo bi najbolje odgovaralo određenom poslu.

Edukacija

ZŠEM-Poslovna akademija u sklopu Zagrebačke škole ekonomije i managementa i William Davidson Instituta, Michigan University jedne od vodećih američkih poslovnih škola organizira, šesti po...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.