Konzum nastavlja dugogodišnju suradnju s Kazalištem Ulysses

Kao sinonim za kazalište na otočju i jedinstveni projekt takve vrste u Hrvatskoj, Kazalište Ulysses započelo je svoju 19. sezonu s, kao i svih prethodnih godina, dugo iščekivanim naslovima vrhunske kazališne produkcije.

„Ulaganja u kulturu neizostavan su dio ulaganja u društvo i zajednicu općenito, stoga Konzum već godinama podržava vrijedan rad Kazališta Ulysses koji daje neizmjeran doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva i obogaćivanju kulturnog života Istre, ali i čitave Hrvatske, pa i susjednih zemalja“, istaknuo je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.


Damir Urban, Milica Czerny Urban i Lucija Serbedžija

Kazalište Ulysses utemeljili su glumac i redatelj Rade Šerbedžija te pisac Borislav Vujčić, a svečano je otvoreno 2001. godine dobrotvornim koncertom slavne britanske filmske i kazališne dive, oskarovke Vannese Redgrave uz sudjelovanje Mostarske sinfoniette.

Prva predstava koja je izvedena bila je Shakespeareov „Kralj Lear“ u režiji Lenke Udovički, s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, i ostala je svih ovih godina redovit dio repertoara te zaštitni znak teatra. Kazalište Ulysses s godinama se iz eksperimentalnog projekta nekolicine entuzijasta pretvorilo u redoviti festival, nezaobilazan događaj na ljetnoj karti kulturnih događaja u regiji, sa sve više predstava i umjetničkih sadržaja iz sezone u sezonu.

Podijeli

Odgovori

Top