Koristi li McDonald’s svježa kokošja jaja? [VIDEO]

Koristi li McDonald’s svježa kokošja jaja? [VIDEO]

McDonald’s se smjestio u kategoriju najgledanijih brandova online, piše Manjgura.  Ljudi lako dijele, postaju, tvitaju nove seksi proizvode brandova kao što su Google, Samsung ili Microsoft, ali kako je to uspio tradicionalni oglašivač kao McDonald’s, protiv kojeg se s druge strane vodi i globalna antikampanja.

Ovaj put su krenuli agresivno! Sami su kreirali sadržaj umjesto da to učine mediji i javnost. Rezultat je video kampanja „Our Food. Your Questions.“ koja je burger brand lansirala među najbolje video kampanje u lipnju. U videu potrošači postavljaju oduvijek sporna pitanja: Zašto hrana izgleda drugačije u reklami nego uživo? Je li pileće i goveđe meso pravo? Koristi li McDonald’s svježa kokošja jaja?

 

Podružnica McDonald’s-a iz Kanade odmah je objavila brojna videa odgovarajući na pitanja potrošača. Umjesto uvjeravanja da je to najbolji proizvod na tržištu, direktorica marketinga Hope Bagozzi pokazala je kako stvari stoje „iza scene“.

McDonald’s-ove video kampanje u proteklih nekoliko godina pogledao je više od 8 milijuna ljudi, dok je samo zadnju vidjelo već više od 6 milijuna. Ovo zapravo pokazuje i novi pristup publici i sadržaju, jednostavnom, direktnom kampanjom McDonald’s je zasada pronašao dobru formulu – transparentnim dijalogom nastoji vratiti povjerenje potrošača u McDonald’s hranu, ali i sam brand.

Top 10 brandova video chart

Podijeli

Odgovori

Top