Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kosor pozvao ministra Hajdaš-Dončića da štiti interese Hrvatske

„Pozivam ministra Hajdaša Dončića da se drži obećanog, te da štiti interese Republike Hrvatske, a ne francuskog koncesionara“.

„Pozivam ministra Hajdaša Dončića da se drži obećanog, te da štiti interese Republike Hrvatske, a ne francuskog koncesionara“.

Uoči najavljenog štrajka sindikata Zračne luke Zagreb, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, predsjednik Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb Ante Dujić, predsjednik sindikata radnika u operativi Jadranko Drempetić, predsjednica sindikata radnika aerodroma Zagreb Vesna Bukovac i predsjednik zaposlenika zračnih luka Hrvatske Božo Graberec su održali konferenciju za medije.

Teme su bile Transparentna provedba natječaja za izgradnju novog terminala Zračne luke Zagreb te provedba odredbi Zakona o radu i Kolektivnog ugovora od strane Zračne luke Zagreb prema zaposlenicima, ali i najavljeni štrajk sindikata zaposlenika Zračne luke Zagreb.

„Pozivam ministra pomorstva, prometa i infrastrukture i Upravu Zračne luke Zagreb da već danas sjednu sa sindikatima i nastave pregovore. Štrajk šteti svima. Naravno da nikome od zaposlenika nije u interesu štrajk, ali je to njihovo pravo ukoliko smatraju da su iscrpili sve druge mogućnosti“, rekao je predsjednik na samom početku.

Ante Dujić je zahvalio na inicijativi predsjednika Gradske skupštine: „Odazvali smo se pozivu i zahvaljujemo na interesu i angažmanu. Grad Zagreb, a posebno predsjednik Gradske skupštine, jedini su od suvlasnika koji pokazuju zanimanje za ovaj problem. Da su se svi ovako angažirali, već smo odavno mogli postići dogovor i ne bi bilo potrebe za štrajkom. Jedino što smo dobili su bila obećanja da će se naša prava proizašla iz Kolektivnog ugovora i minulog rada poštovati, ali sve ne potkrepljuju niti jednim jedinim dokumentom“.

„Gradska skupština Grada Zagreba, kao predstavnik jednog od suvlasnika, će od Povjerenice za informiranje zatražiti svu dokumentaciju koja se odnosi na Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb. Ujedno pozivam ministra Hajdaša Dončića da se drži obećanog, te da štiti interese Republike Hrvatske, a ne francuskog koncesionara. S obzirom da nismo dobili traženu dokumentaciju, da imamo saznanja da je potpisani ugovor mijenjan, a da je koncesionar već dva puta probio rokove, te da nije osigurao sredstva koje je trebao, da otvaranje novih mjesta više nije opcija već su upitna i ona postojeća, sve nam to ukazuje na netransparentan rad ministarstva i Uprave Zračne luke Zagreb. U protivnom bi već došlo do raskida ugovora ili plaćanja penala. Ipak još uvijek se nadam da je dogovor moguć jer, ponavljam, nikome nije u interesu blokada zračne luke, otkazivanje letova i narušavanje međunarodne reputacije“, poručio je Darinko Kosor.

Napisao

Pročitajte još:

Turizam

U okviru Aquafesta, trodnevnog događanja u Varaždinskim Toplicama, održan je stručni skup na temu: Termalni turizam jučer danas, sutra.

Ekonomija

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske.

Komentari

Dr.sc. Elvira Mlivić Petrović savjetnica je za poslovni i osobni razvoj u Filaksu, mindfulness trenerica, EHSP coach, autorica 21 priručnika u autorstvu i koautorstvu...

Ljudski resursi

Ako ste u potrazi za poslom, ne morate tražiti dalje!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.