Kosor: Sigurna sam da ćemo se izvući iz krize

Kosor: Sigurna sam da ćemo se izvući iz krize

Najavila je današnje donošenje Uredbe o Jamstvenom fondu za oporavak gospodarstva, takozvanom modelu B za kojeg će Vlada najmanje 4 milijarde kuna. Kosor se nada da će nove mjere pomoći građevinarima i potaknuti smanjenje cijena stanova.

Premijerka brani stanogradnju

Dodala je da će Vladine mjere za poticaj stanogradnje unatoč kritikama polučiti dobre rezultate i da će do kraja godine biti prodano barem 1000 stanova po nižim cijenama. Kritičarima je poručila da treba graditi kulturu građenja, a ne pokopavati ideju prije nego se rodi.

„Od 12  ideja preživjet će dvije, ali moramo svima dati priliku“, rekla je odlučno Kosor.

HBOR nudi malim poduzetnicima do 200.000 kuna kredita

Ponovno se pohvalila mjerom po modelu A koja je rezultirala prvom uspješnom aukcijom za kvote za kredite za obrtna sredstva.

‘Vjerujem da će i druga aukcija proći jednako uspješno’, podijelila je Kosor svoj optimizam i pozvala banke i poduzetnike da sudjeluju u drugom krugu aukcija.

„Svako stablo počinje od najmanjeg sjemena“, rekao je predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev u uvodnom govoru.

„U vrijeme gospodarske krize nisu zaboravljene male tvrtke. U malo poduzetništvo HBOR je tijekom svog djelovanja plasirao 13 tisuća kredita u ukupnom iznosu od 22 milijarde kuna. U 2010. za male je poduzetnike HBOR osigurao, u suradnji s KfW-om oko 20 milijuna kuna, za kredite u iznosu od 50 do maksimalnih 200 tisuća kuna.

Podijeli

Odgovori

Top