Kreće program „A1 Start“ za buduće STEM profesionalce

A1 Hrvatska pokreće novi jednogodišnji plaćeni pripravnički program pod nazivom „A1 Start“, za buduće STEM profesionalce, tijekom kojeg će odabrani kandidati dobiti priliku da sudjeluju u pripremi strateških projekata tvrtke te uz mentorstvo i edukaciju razviju svoje vještine. Program u trajanju od godinu dana namijenjen je  diplomantima, apsolventima  te osobama koje su završile fakultet u razdoblju od 12 mjeseci prije prijave na natječaj, a posjeduju tražene vještine za digitalno doba od razvoja aplikacija, web stranica, programiranja ili analize podataka.

A1 Hrvatska pokreće niz krucijalnih strateških projekata, poput primjerice upotrebe strojnog učenja u kompaniji i pripreme za uvođenje 5G tehnologije, na kojima želi pružiti priliku novim generacijama da sudjeluju u izazovnim zadatcima i svojim vještinama doprinesu razvoju inovativnih digitalnih rješenja.

Ovim programom želimo privući mlade talente STEM profila, te im pružiti priliku da svoja teorijska znanja stečena na fakultetima primijene na konkretnim projektima u stimulativnom poslovnom okruženju. Današnje mlađe generacije sve više su zainteresirane za rad na projektnoj bazi, a ovim programom im želimo omogućiti iskustvo upravo takvog rada, učenja i upoznavanja naše korporativne kulture. A1 kao digitalna kompanija nudi  rad u modernim prostorima prilagođenim agilnom načinu rada i jedinstvenu priliku razvoja digitalnih kompetencija u našoj internoj Digitalnoj akademiji. Do sad smo imali niz uspješnih suradnji s hrvatskim fakultetima te nam je iskustvo pokazalo kako je riječ o vrlo kvalitetnim kadrovima spremnima za rad u realnom sektoru. Nakon završetka programa želja nam je da svi mladi talenti koji ostvare dobre rezultate,  ostanu kod nas raditi i dalje se usavršavati., rekao je Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije.

Veliki naglasak tijekom programa bit će na edukaciji pripravnika za područja poput Agilea, Scruma, Design thinkinga, osnova telekomunikacija, prezentacijskih vještina, te na specifičnim vještinama za pojedine projekte na kojima će raditi. Ovaj program donosi dodanu vrijednost pripravnicima, jer će uz mentora dobiti i podršku tzv. buddy-a, odnosno mlađeg profesionalca koji je dio A1 tima unatrag dvije godine, a upoznat je sa svim poslovnim procesima i specifičnostima odabranog područja.

Prijava na program je jednostavna. Naime, dovoljno je poslati životopis i motivacijsko pismo te odabrati projekt za koji se ispunjavaju određeni preduvjeti. Odabrani kandidati bit će pozvani na testiranje u grupni centar procjene gdje će imati priliku upoznati buduće mentore i kolege te pokazati svoje vještine kroz gaming  i grupne radove. Prijave za „A1 Start“ zatvaraju se 28. listopada u 23.59 h. Početak rada planiran je za 1. prosinca 2018.

Više o natječaju na linku.

 

Podijeli

Odgovori

Top