Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Kreću radovi u „Lonjskom polju“ – najvećem parku prirode u Hrvatskoj

Projekt je proveden uz podršku Europske unije, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Županije Sisačko – moslavačke, grada Popovače i drugih.

Turistička ponuda u Sisačko-moslavačkoj županiji bit će dodatno obogaćena izgradnjom Posjetiteljskog centra “Crna Roda” Osekovo, projekta vrijednog više od 20 milijuna kuna koji bi trebao biti dovršen početkom 2020. godine, rečeno je u Osekovu na početnoj konferenciji projekta „Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra “Crna Roda” Osekovo“.

Konferencijom je službeno započela i provedba projekta ukupne vrijednosti više od 20 milijuna kuna, dok je iz EU fondova osigurano gotovo 13 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Cilj projekta je sustavno, plansko i održivo upravljanje s ciljem povećanja atraktivnosti samog Parka prirode stvaranjem novih sadržaja i ponuda.

Posjetiteljski centar „Crna roda“ Osekovo sadržavat će moderan info centar, prezentacijsku dvoranu i edukativni park. Uz Posjetiteljski centar, koji će se prostirati na 3000 četvornih metara, gradit će se osam vidikovaca i drveni pješački most.

Projekt je proveden uz podršku Europske unije, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Županije Sisačko – moslavačke, grada Popovače i drugih. Projektnu prijavu je pripremila Razvojna agencija Sisačko – moslavačke županije SI-MO-RA u sklopu natječaja „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“.

Kako se radi o vrlo kompleksnom projektu s velikim brojem obaveznih javnih nabava, za taj dio Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje je postupkom javne nabave ugovorilo zagrebačku tvrtku specijaliziranu za EU fondove i javnu nabavu Projekt jednako razvoj.

„Unutar projekta provodimo postupke javne nabava u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Ukupno je planirano provesti 20 nabava od čega 10 otvorenih postupaka. Nabave uključuju građevinske radove te usluge i opremu za Centar kao što su električni bicikli i solarni čamci.“  – rekla je Ines Gruica Devčić, direktorica za EU fondove i javnu nabavu u PJR-u koja je zadužena za postupke javne nabave projekta.

Konferenciji su, uz visoke uzvanike iz županije, gradova Popovače i Kutine, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i drugih, prisustvovali i najmlađi stanovnici Osekova koji su svojim sastavcima i izložbom likovnih radova prikazali ljepotu života u Lonjskom polju.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.