Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Kreću radovi u „Lonjskom polju“ – najvećem parku prirode u Hrvatskoj

Projekt je proveden uz podršku Europske unije, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Županije Sisačko – moslavačke, grada Popovače i drugih.

Turistička ponuda u Sisačko-moslavačkoj županiji bit će dodatno obogaćena izgradnjom Posjetiteljskog centra “Crna Roda” Osekovo, projekta vrijednog više od 20 milijuna kuna koji bi trebao biti dovršen početkom 2020. godine, rečeno je u Osekovu na početnoj konferenciji projekta „Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra “Crna Roda” Osekovo“.

Konferencijom je službeno započela i provedba projekta ukupne vrijednosti više od 20 milijuna kuna, dok je iz EU fondova osigurano gotovo 13 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Cilj projekta je sustavno, plansko i održivo upravljanje s ciljem povećanja atraktivnosti samog Parka prirode stvaranjem novih sadržaja i ponuda.

Posjetiteljski centar „Crna roda“ Osekovo sadržavat će moderan info centar, prezentacijsku dvoranu i edukativni park. Uz Posjetiteljski centar, koji će se prostirati na 3000 četvornih metara, gradit će se osam vidikovaca i drveni pješački most.

Projekt je proveden uz podršku Europske unije, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Županije Sisačko – moslavačke, grada Popovače i drugih. Projektnu prijavu je pripremila Razvojna agencija Sisačko – moslavačke županije SI-MO-RA u sklopu natječaja „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“.

Kako se radi o vrlo kompleksnom projektu s velikim brojem obaveznih javnih nabava, za taj dio Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje je postupkom javne nabave ugovorilo zagrebačku tvrtku specijaliziranu za EU fondove i javnu nabavu Projekt jednako razvoj.

„Unutar projekta provodimo postupke javne nabava u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Ukupno je planirano provesti 20 nabava od čega 10 otvorenih postupaka. Nabave uključuju građevinske radove te usluge i opremu za Centar kao što su električni bicikli i solarni čamci.“  – rekla je Ines Gruica Devčić, direktorica za EU fondove i javnu nabavu u PJR-u koja je zadužena za postupke javne nabave projekta.

Konferenciji su, uz visoke uzvanike iz županije, gradova Popovače i Kutine, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i drugih, prisustvovali i najmlađi stanovnici Osekova koji su svojim sastavcima i izložbom likovnih radova prikazali ljepotu života u Lonjskom polju.

Pročitajte još:

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.