Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Kripto valuta

Sigurno ste već čuli za kripto valute i najpoznatiju kripto valutu BitCoin. Osnove kripto valuta su da postoji trag kojim se može svaka transakcija verificirati i prevare u prijenosu novca su izrazito otežane. To je teorija prema kojoj su se razvile mnoge virtualne valute s različitim namjerama. Od filantropskih pristupa do micanja posrednika u financijskim transakcijama ili otvaranja novih mogućnosti koje do sada nisu bile moguće zbog ograničenja transfera standardni valuta. Prije nekog vremena susreli smo se s „fenomenalnom“ pojavom novih investicijskih prilika kroz investiranje u nove tehnologije. Early adopters-i koji su davne 2009. kupili BitCoin ako su ih zadržali, zaradili su pozamašni iznos kako je vrijednost BitCoina rasla.

Danas nije tema trenutna i buduća primjena kripto valuta i block chain tehnologije, već iskorištavanje neupućenih građana u sumnjive piramidalne sheme. Takvu priliku su vidjeli i osnivači jednog takvog sustava, kojeg zbog pravnih razloga ne smijemo imenovati.

Problem kod jednog takvog sustava je skupina koja je, doslovno, izmislila sredstvo plaćanja. Bez namjere da investitori i kupci mogu mijenjati tu valutu za robu na većem broju trgovina i pružatelja usluga, sam smisao je da se vrh bogati dok novi investitori plaćaju one iznad sebe. To nije ništa po sebi novo i link na https://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme objašnjava manje upućenima kako to zapravo radi.

Naravno da trenutno postoje mnoge kripto valute koje se probijaju i traže svoj put do korisnika, ali ovdje je prvenstveno motivacija brza zarada organizatora koja se reflektira kroz najam uređaja za coin mining, entry fee za ulaz u sustav te bonuse s obzirom na uvođenje novih „partnera“.

Ovaj sustav, kojeg sam pratio, je prije dvije godine započeo priču s prvom kripto valutom, da bi je u drugoj polovici 2016. godine ugasio i počeo reklamirati novu valutu, pri tome brišući podatke o prethodnoj valuti. Sistem prati web platforma kroz koju se nudi pristup affiliate kupnjama preko drugih web stranica. Prezentacijske metode su vrhunske, koriste se moderni alati oglašavanja, te organiziraju eventi po raznim zemljama gdje se prodaje priča o brzoj zaradi. Ali kako valuta nije likvidna i stari „partneri/kupci“ dobivaju zaradu od ulazne naknade novih „partnera/kupaca“ onda ne trebamo dalje razmišljati o business modelu. Organiziranje eventa u kongresnim centrima kroz jugoistočnu Europu, te daljnje širenje na slabo informirana tržišta u nastajanju tipični su načini rada predatorskih shema.

Ako ulažete svoj novac posjetite neovisnog financijskog savjetnika i raspitajte se o investiciji u koju polažete svoje povjerenje. Jednom kada je novac investiran i nažalost izgubljen nemojte očekivati da će institucije vratiti vaša uložena sredstva, na vama leži odgovornost ulaganja vlastite imovine u vidu zarade.
dne zimske dane

Pročitajte još:

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.