Kvadrat stana u Osijeku jeftiniji i od 400 eura

Posljednji mjesec 2016. godine nije donio značajnije promjene na cijenama stanova, a podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su one tijekom prosinca bile nešto niže no godinu ranije.
Kao i obično, najviše su cijene zabilježene na Jadranu, dok su najniže cijene stanova oglašavane u gradovima u unutrašnjosti.

Najveći godišnji pad bilježi Bjelovar u kojem je prosječna tražena cijena stanova iznosila tek 772 eura po metru kvadratnom što je 0,5 posto manje no mjesec ranije, te 5 posto manje no lani u istom mjesecu.
Prema podacima oglasnika Crozilla.com, godišnji pad cijena stanova u visini od 2,3 posto tijekom prosinca je zabilježen u Sisku i Osijeku. Prosječna tražena cijena stanova na području Siska je iznosila 717 eura, što je 0,6 posto manje no mjesec ranije.

U Osijeku su cijene bile 0,1 posto više no mjesec ranije, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 952 eura.  Jeftini stanovi u unutrašnjosti nisu nikakva novost, no u Osijeku ih se tijekom prosinca na oglasniku Crozilla.com moglo pronaći i po cijenama nižim i od tek 400 eura po metru kvadratnom. Pritom valja napomenuti da je riječ o nekretninama starije gradnje, najčešće potkrovljima ili dvorišnim stanovima koji zahtijevaju adaptaciju i dodatna ulaganja, pa su i njihove cijene znatno niže od prosječnih.

Cijene zagrebačkih stanova, prema podacima oglasnika Crozilla.com, porasle su na mjesečnoj razini za 0,2 posto, te za 1,2 posto na godišnjoj razini, pa je tražena cijena metra kvadratnog u prosjeku iznosila 1630 eura.

Mjesečni porast cijena od 1,8 posto tijekom prosinca je zabilježen u Slavonskom Brodu, a prosječna tražena cijena je iznosila 803 eura po metru kvadratnom.

Najveći godišnji, ali i mjesečni porast cijena stanova u visini od 5 posto zabilježen je u Dubrovniku, a prosječna tražena cijena „kvadrata“ popela se na 3172 eura.

Porast cijena od 3,7 posto na godišnjoj je razini zabilježen u Zadru koji ujedno bilježi i najveći mjesečni pad cijena od 4,6 posto, pa se za jedan metar kvadratni tijekom prosinca u prosjeku tražilo 1804 eura.
Pad cijena stanova od 0,5 posto tijekom prosinca je zabilježen u Šibeniku gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1483 eura.
Stanovi u Zagrebu i dalje najtraženiji

U posljednjem mjesecu u godini posjetitelji oglasnika Crozilla.com najviše su pretraživali ponudu stanova za prodaju na području Zagreba, Splita, Zadra, Pule i Osijeka.
Potencijalni strani kupci koji su pokazali interes za stanovima, na Crozilla.com su u najvećem broju dolazili iz BiH, Njemačke, Slovenije, SAD-a i Švicarske, a tijekom prosinca su najviše pretraživali one koji se prodaju na području Zagreba, zatim, Splita, Krka i Zadra.

Podijeli

Odgovori

Top