Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Lakše do poslovnih informacija o potencijalnim klijentima iz regije

Agencije koje se bave poslovnim i bonitetnim informacijama iz zemalja regije, koje su u veljači 2016. u Banja Luci potpisale Protokol o suradnji, sastale su se u Bečićima u Crnoj Gori. Na sastanku je razmijenjeno iskustvo iz dosadašnje suradnje i utvrđene smjernice budućih zajedničkih akcija. Radi se o renomiranim i respektabilnim poduzećima, koja zauzimaju značajno mjesto u industriji poslovnih informacija u zemljama regije: LRC BIS iz Sarajeva, Prva bonitetna agencija iz Lubljane, CUBE Risk Management iz Beograda, EL KONCEPT iz Zagreba i BI Consulting iz Podgorice.

Cilj potpisanog Protokola je suradnja u dijelu pružanja usluga poslovnih informacija kao osnovne djelatnosti potpisnica. Kroz ostvarenu suradnju, potpisnice Protokola svojim klijentima – gospodarstvenicima zemalja regije, omogućavaju jednostavnije, brže i lakše dolaženje do sveobuhvatnih informacija o svojim sadašnjim i potencijalnim poslovnim partnerima, čime je smanjen rizik poslovanja i olakšana i ubrzana suradnja te promet roba na ovom, nekad jedinstvenom, ekonomskom prostoru.

Razvoj suradnje jača i pravnu i financijsku sigurnost sudionika na poslovnom tržištu i korisnika usluga potpisnica Protokola.

Ratko Nikolić, predstavnik BI Consultinga iz Podgorice, ističe svoje zadovoljstvo, kako zbog uloge organizatora druge regionalne konferencije, tako i zbog produbljivanja započete suradnje između potpisnica Protokola. „Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo domaćini i aktivni sudionici nastavka i produbljivanja započete regionalne suradnje. Također, kao najmlađima po iskustvu u ovom poslu, čast nam je biti dijelom grupe vrsnih i iskusnih profesionalaca, s izgrađenom reputacijom na polju osiguravanja poslovnih informacija. Pozitivni i otvoreni za suradnju i dalji razvoj, okupili smo se oko zajedničkog cilja: stvaranja novih kvalitetnih sadržaja i informacija za svoje klijente, kako bi još više doprinijeli njihovom poslovnom uspjehu“.

Razvoj cjelokupne regije

Ostvarena suradnja je od velikog značaja za cjelokupni razvoj regije, rekla je direktorica Prve bonitetne agencije d.o.o. iz Slovenije Dragica Razboršek. „U zemljama bivše Jugoslavije još uvijek postoje ekonomske i kulturne veze. Uspjeh prekogranične suradnje na mikro razini donosi pozitivne makro efekte za cijelu regiju. Uspješna regionalna razmjena donosi prosperitet i mir. Uvjet za takvu razmjenu je uzajamno povjerenje i osiguravanje pravne sigurnosti na najvišoj razini, što je cilj naše suradnje“, ističe Razboršek.

Pažljiv odabir partnera

Petar Miljković, izvršni direktor, kaže da je za CUBE Risk Management iz Beograda ovo partnerstvo rezultat pažljivog izbora. “Naši klijenti u nama vide partnera koji efikasno i kvalitetno odgovara na njihove zahtjeve, daje nove ideje i uvijek traži načine kako da im pomogne da unaprijede svoje poslovanje. U tom smislu naše povezivanje vide kao benefit ili u trenutnom, ili kao smanjeni rizik i povećanje šanse za uspjeh u budućem poslovanju. Pored toga, znaju da dobro i pažljivo biramo s kim surađujemo, te se dio reputacije o kojoj veoma vodimo računa prenosi i na partnere”, ističe Miljković. Na pitanje koje konkretne koristi klijenti imaju, Miljković odgovara; „Vrijeme će pokazati koje će sve konkretne koristi klijenti imati. Sama mogućnost šire perspektive otvara nove mogućnosti i mnogi klijenti proaktivno razmatraju kako da to iskoriste. S naše strane, kontinuirana koordinacija, promjene na tržištu i efikasna razmjena informacija predstavljaju ključ budućeg uspjeha i najdjelotvornijeg modela pomoći našim klijentima“.

Jača financijska sigurnost

Direktor LRC BIS iz Sarajeva, Adnan Hrenovica ističe da će gospodarstvenici iz regije imati velike koristi od razvoja ove regionalne suradnje koja će u budućnosti značiti jaču i pravnu i financijsku sigurnost svih sudionika na poslovnom tržištu.

Kvalitetno rješenje

Direktor EL KONCEPT-a d.o.o. iz Zagreba, Edin Leho, ističe da se suradnja s lokalnim partnerima iz regije i posljedično proširenje asortimana usluga koje nude pokazuje kao kvalitetno rješenje za potrebe korisnika. „Naime, s obzirom na prirodnu gospodarsku povezanost sa susjednim tržištima, te na jačanje izvozno-uvoznih poslova, pružanje kvalitetnih i pouzdanih informacija o subjektima iz regije, s kojima naši korisnici namjeravaju ili već posluju, povećava njihovu sigurnost i smanjuje rizike. Vjerujemo da će nastavak i proširenje regionalne suradnje našim korisnicima, uz ranije navedene koristi, omogućiti priliku za pronalazak novih poslovnih partnera i doprinijeti poboljšanju njihovog poslovanja“, rekao je Leho.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.