Lansirana digitalna platforma koja brzo i jednostavno povezuje tvrtke i vrhunske konzultante

Konzultantska industrija u Hrvatskoj u proteklih je mjesec dana ušla u potpuno novu eru. Prateći svjetske i europske trendove velikog rasta korištenja usluga stručnjaka-na-zahtjev, lansiran je Kliker, online platforma koja mikropoduzetnicima te malim, srednjim i velikim tvrtkama osigurava brže, jednostavnije i transparentnije pronalaženje vrhunskog stručnjaka i to točno po mjeri projekta koji prijavljuju.

Podsjetimo, godišnja vrijednost ekonomije nezavisnih profesionalaca samo u Ujedinjenom Kraljevstvu prelazi dvije milijarde funti, a Europski forum nezavisnih profesionalaca (EFIP) početkom godine objavio je i opsežno istraživanje o porastu broja nezavisnih stručnjaka unutar Europske unije te naveo kako upravo ova skupina čini oko 15% ukupnog broja zaposlenih u cijeloj EU, ali što je još značajnije – postiže najveći rast zaposlenosti.

Da Kliker očekuje vrlo plodno tlo u Hrvatskoj pokazalo je i inicijalno, testno razdoblje platforme. Čak i prije nego je službeno lansiran, na Klikeru je bilo prijavljeno više od 500 stručnjaka, a nakon stroge selekcije odabrano ih je 250. Odabrani stručnjaci nude spektar ekspertiza, dokazanih stručnosti te minimalno pet godina relevantnog radnog iskustva na ključnim pozicijama u vodećim konzultantskim tvrtkama, globalnim korporacijama ili međunarodnim institucijama. Dokaz stručnosti je i njihovo iskustvo, gdje su tijekom dosadašnjeg radnog vijeka zbirno odradili više od 800 različitih projekata.

U tom istom testnom razdoblju, na Klikeru je objavljeno preko 15 projekata za koje su pronađeni odgovarajući stručnjaci, što je još jedan znak da na tržištu postoji potreba za ovakvom uslugom, ali je također i dokaz tržišne zrelosti za početak digitalne transformacije konzultantske industrije. 

Za konzultante, Kliker predstavlja besplatan kanal putem kojeg mogu pronaći nove klijente i poslove iz područja u kojem su najstručniji. Osim minimalnih pet godina radnog iskustva, uvjet za prijavu na platformu je ekspertiza u jednoj od šest kategorija – EU fondovi, Financije, Digitalizacija, Strategija, Poslovne operacije te Marketing i prodaja.

Digitalizacija svakog koraka

Kliker u potpunosti digitalizira interakciju između stručnjaka i tvrtke kojoj je potrebna usluga poslovnog savjetovanja  – od prve faze i objave projekta, preko odabira konzultanta, slanja ponude, isporuke svih dogovorenih materijala pa sve do završne i vrlo važne faze plaćanja koja se finalizira tek kada su obje strane zadovoljne odrađenim poslom.

Klijent u svakom trenutku kontrolira projekt i svaka je faza potpuno transparentna i znatno pojednostavljena. Kliker ima ulogu posrednika, koji osigurava visoku kvalitetu i pouzdanost što je istovremeno i ključna dodana vrijednost online platforme.

Algoritam identificira ključne atribute stručnjaka

Kliker zajednica okuplja pažljivo odabrane te isključivo visoko kvalitetne stručnjake s bogatim radnim iskustvom, što potvrđuje činjenica da kriterije uključivanja u Kliker bazu zadovoljava manje od 50% prijavljenih stručnjaka.

Na osnovi naprednog algoritma identificiraju se ključni atributi stručnjaka, njihovo iskustvo te reference za određeni projekt. Tvrtkama je dovoljno samo opisati svoju potrebu ili projekt za koji trebaju pomoć, a Kliker u roku od 48 sati predlaže tri najbolja  stručnjaka ili konzultanta za vaš projekt.

Kao kod Ubera u prijevozu i Airbnba u iznajmljivanju, cilj Klikera je potpuna transparentnost u pružanju konzultantskih usluga. Kliker digitalizira postojeću interakciju tvrtki sa stručnjacima i konzultantima. U samo nekoliko klikova, tvrtke mogu pronaći vrhunske stručnjake za svoj projekt po konkurentnim cijenama. Naši klijenti sada objavljuju svoje projekte pod pauzom za ručak ili između dva sastanka, dok su im prije Klikera samo za organizaciju sastanka trebali tjedni“, izjavio je Mateo Juran, voditelj poslovanja u Klikeru.

Slični poslovni modeli na svjetskoj razini, poput CoMatcha, Talmixa i Catalanta, trenutno okupljaju više od 95.000 stručnjaka, a osigurali su više od 100 milijuna eura vanjskih investicija. Partneri na Kliker platformi su Sense Consulting, Razbor, HUPS, HGK, ICF te HUB.

 

Podijeli

Odgovori

Top