Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Lenovo predstavlja nove mobilne radne stanice s inovativnim rješenjima

Lenovo™ predstavlja sljedeću generaciju svojih ThinkPad™ P1, ThinkPad P15 i ThinkPad P17 mobilnih radnih stanica.

Studija Future of Work and Digital Transformation  koju je nedavno provela tvrtka Lenovo pokazala je da je 70% ispitanih globalnih zaposlenika pokazalo veće zadovoljstvo poslom, a njih 56% osjećalo se produktivnije radeći od kuće. Kako bi ponudio pametniji način u trenutku kada mnoge tvrtke istražuju hibridno radno okruženje koje uravnotežuje nastavak rada na daljinu s povratkom u ured Lenovo™ predstavlja sljedeću generaciju svojih ThinkPad™ P1, ThinkPad P15 i ThinkPad P17 mobilnih radnih stanica. Svaka dolazi s najnovijom 11. generacijom Intel® Core ™ i Xeon ™ mobilnih procesora, najnovijom NVIDIA® GPU arhitekturom do NVIDIA RTX A5000 GPU i dodatnom podrškom za PCIe Gen 4 SSD-ove. Nove mobilne radne stanice pružaju performanse i snagu profesionalnim korisnicima koji traže maksimalnu produktivnost.

U skladu s cijelim portfeljem radnih stanica tvrtke Lenovo, ThinkPad P1, P15 i P17 su ISV certificirani i testirani na najvišoj razini kako bi zadovoljili MIL-spec standarde1 – omogućujući korisnicima da svoju produktivnost podignu na novu razinu s pouzdanim uređajima kojima mogu vjerovati. Osim spomenutog novog trojca mobilnih radnih stanica, Lenovo nudi cjelovito rješenje za današnje moderno radno okruženje koje rad od bilo kuda čini lakšim nego ikada prije. Ovo uključuje predstavljanje novog monitora ThinkVision™ P34w-20 sa zaslonom profesionalne razine i ThinkPad Thunderbolt™ 4 Workstation Docka.

ThinkPad P1 Gen 4: Novi zaslon, poboljšane performanse, isti tanak i lagan faktor forme

ThinkPad P1 redizajniran je imajući u vidu korisnike koji rade na daljinu i pritom traže snagu, vrhunski dizajn i istinsku mobilnost. Kreatori sadržaja, arhitekti, dizajneri proizvoda i podatkovni znanstvenici na jednak način mogu svoju kreativnu viziju oživjeti u više različitih slučajeva primjene, čak i dok su u pokretu zahvaljujući visokim performansama ThinkPada P1. Novitet vezan uz ovaj sustav četvrte generacije je potpuno besprijekoran dizajn s poboljšanjima korisničkog iskustva te termalni dizajn koji podržava povećani kapacitet, čiji je patent u procesu odobrenja. ThinkPad P1 zadržava svoj tanki i lagani izgled, dok u isto vrijeme nudi premium značajke poput 5G2, veću bateriju od 90 WHr, novo osmišljeni dizajn tipkovnice s većom dodirnom pločicom, FHD kameru veće rezolucije za video konferencije i vrhunski sustav zvučnika Dolby Atmos®. Ova sljedeća generacija također uključuje novi 16-inčni UHD+ zaslon s uskim okvirima, tehnologiju slabog plavog osvjetljenja i omjer slike 16:10 pružajući tako veću radnu površinu, a sve to uz zadržavanje veličine od 15 inča. Po prvi puta novi ThinkPad P1 ponudit će profesionalnu grafičku podršku s mogućnošću napajanja grafičkih procesora na razini NVIDIA RTX ™ A5000 ili NVIDIA GeForce RTX 3080. To omogućava korisnicima da konfiguriraju uređaj tako da najbolje odgovara njihovim potrebama prikazivanja u realnom vremenu te potrebama za animacijom i vizualizacijom.  

Confident serious attractive professional architect woman leaning against the desk and looking in the new project with a notes, tablet, and rulers on the table in the fabric place.

„Nema sumnje da je globalna pandemija ubrzala pomak prema mobilnim radnim stanicama jer se većina svijeta brzo prebacila u okruženje rada na daljinu”, izjavio je potpredsjednik i generalni direktor Rob Herman, Worldwide Workstation i Client AI Business tvrtke Lenovo. „Kako su mobilne radne stanice poprimile posve novu važnost za naše krajnje korisnike, uvelike smo unaprijedili ThinkPad P1 Gen 4 tako da smo u ovo tanko i lagano kućište ubacili što je moguće više performansi. Učinili smo to tako što smo uvelike poboljšali njegove mogućnosti termalnog hlađenja pomoću parne komore uz tradicionalne toplinske cijevi. Također smo razvili tipkovnicu koja omogućuje unos zraka kroz skrivene ulaze kako bi se maksimizirale performanse CPU-a i GPU-a. Ništa nije bilo prepušteno slučaju kada smo iz temelja redizajnirali kućište – naši su kupci govorili, a mi smo ih slušali.”

ThinkPad P15 i ThinkPad P17 Gen 2: Više snage za proširene mogućnosti

ThinkPad P15 i P17 blistaju i u najsloženijim slučajevima korištenja koji zahtijevaju najvišu razinu snage i performansi. Od inženjera i dizajnera koji izrađuju sofisticirane prikaze do programera koji rade na računalno teškim simulacijama virtualne i mješovite stvarnosti, ove dvije nove mobilne radne stanice nude prilagodljivost i svestranost potrebnu profesionalnim korisnicima. ThinkPad P15 ima 15,6-inčni UHD OLED zaslon, dok ThinkPad P17 nudi najveći radni prostor dostupan na Lenovo mobilnoj radnoj stanici s 17,3-inčnim zaslonom s kalibracijom boja, što korisnicima omogućuje jasnu preglednost i najmanjih detalja te bez problema rješava sofisticirane tokove rada u prijenosnom paketu.

Najnoviju generaciju ove tri ThinkPad P serije mobilnih radnih stanica potvrdio je i NVIDIA Studio. Sudjelovanjem u Studio programu kreativna će zajednica imati potpuno povjerenje da će se ove radne stanice bez problema nositi sa svojim kritičnim tokovima rada – zadržavajući ISV certifikate, i istovremeno podržavajući Studio pokretački proces i proces verifikacije.

„Snažna rješenja potrebna su dok nastavljamo raditi na daljinu i prelaziti na hibridno radno okruženje”, rekao je Bob Pette, potpredsjednik za profesionalnu vizualizaciju u NVIDIA-i. „Lenovo ThinkPad P Series mobilne radne stanice pokreću NVIDIA RTX GPU-ovi i isporučuju moćnu grafiku i prikaz u stvarnom vremenu koji ljudima omogućuje suradnju i rad odakle god je potrebno.”

ThinkVision P34w-20

Nadogradite se na vrhunsko vizualno iskustvo s 34-inčnim ultra široko zakrivljenim (3800R)  monitorom ThinkVision P34w-20 koji omogućuje živopisne slike s 99% sRGB kalibracijom u boji delta E<2 u WQHD (3440 x 1440) rezoluciji i sa širokim kutom gledanja. Dizajniran za profesionalne korisnike koji često obavljaju više zadataka istovremeno između kreativnih i vizualnih zahtjeva, omjer 21: 9 nudi više prostora za nesmetan tijek rada. Picture-in-Picture i Picture-by-Picture značajke omogućuju istovremeno prikazivanje iz dva različita izvora za poboljšanu suradnju, a patentirana funkcija eKVM štedi vrijeme brzim prebacivanjem između zahtjeva koji dolaze s dva računala.

P34w-20 također uzima u obzir zdravlje i udobnost kada je u pitanju briga o očima koristeći tehnologiju Natural Low Blue Light za smanjenje štetnih emisija svjetlosti. Podesivo postolje pomaže u postizanju najudobnijeg položaja za gledanje. Zaslon za povećanje produktivnosti pojednostavljuje upravljanje pojedinačnim radnim prostorom nudeći rješenje za povezivanje s računalom i funkicijom docking hub uz pomoć jednog kabla. Snaga, podaci, video i ethernet signali mogu prolaziti kroz monitor s USB priključkom Type-C koji nudi do 100 W snage punjenja. Lenovo ThinkColour softver omogućuje brzo i jednostavno podešavanje postavki zaslona i upravljanje priključcima i značajkama P34w-20.

ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock

Novi ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock ima jedno napajanje snage 300 W, tako da korisnici sada trebaju samo jedan univerzalni priključak visokih performansi za jednostavno isporučivanje struje i povezivanje s kompatibilnim mobilnim radnim stanicama. Uz to, ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock jedna je od prvih kabelskih priključnih stanica s Intel AMT-om za poboljšanu upravljivost.

Budućnost rada

Transformacija radnog mjesta potiče sve više korisnika na potragu za mobilnim i fleksibilnim rješenjima. Sposobnost rada od bilo gdje uz istovremenu mogućnost pristupa aplikacijama i moćnim računalnim resursima je presudna. Budući da 83% ispitanih globalnih donositelja odluka i menadžera timova u IT sektoru očekuje da će rad nakon pandemije i dalje biti rad na daljinu barem pola vremena, najnovije Lenovo mobilne radne stanice, zajedno s novim profesionalnim zaslonom i dockom, nude idealno okruženje za zadovoljavanje trenutnih potreba hibridnog radnog okruženja.

ThinkPad P1, P15 i P17 bit će dostupni u srpnju po cijeni od 2099, 1749 i 1779 američkih dolara. Novi ThinkVision P34w-20 monitor i ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock bit će dostupni ove jeseni po cijeni od 899 američkih dolara, odnosno 419 američkih dolara. Za više informacija posjetite http://www.lenovo.com/workstations.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.