Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić: HBOR istražuje Šegona! [VIDEO]

Ministar financija Slavko Linić danas je uoči sjednice Vlade potvrdio da policija u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) istražuje je li bilo kriminalnih radnji u slučaju kredita odobrenih njegovom pomoćniku Branku Šegonu.

Ministar financija Slavko Linić danas je uoči sjednice Vlade potvrdio da policija u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) istražuje je li bilo kriminalnih radnji u slučaju kredita odobrenih njegovom pomoćniku Branku Šegonu.

“Institucije rade svoj posao i žele dati odgovor je li bilo kriminalnih radnji u slučaju Šegon. Dobit ćemo odgovor”, izjavio je ministar Linić odgovarajući na pitanje novinara ima li saznanja što radi kriminalistička policija u HBOR-u.

[infopunkt 7691 1]

Policija je po nalogu Državnoga odvjetništva u srijedu poslijepodne ušla u prostorije HBOR-a, te je počela pregledavati dokumentaciju o kreditima koje je HBOR posljednjih godina dao raznim pravnim osobama.

Sumnja se da je pomoćnik ministra financija iskoristio položaj kako bi pogodovao svojim tvrtkama. Sumnja u medijima pojavila se nakon što je objavljeno da je HBOR Šegonovoj tvrtki odobrila kredit od 31 milijun kuna, te da je Šegon upravljačka prava prepustio sinu. Uz to, objavljeno je i da je Šegon, kao predstavnik Ministarstva financija, sudjelovao u privatizaciji vodećeg korčulanskog hotelskog poduzeća HTP Korčula, a njegova se obitelj bavi luksuznim turističkim biznisom na Korčuli.

Članovi Nadzornog odbora HBOR-a na sjednici u utorak od Uprave su primili na znanje informaciju o kreditu tvrtki Facta Vera, povezanoj sa Šegonom, i nisu donijeli nikakve druge zaključke.

U međuvremenu, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo pokrenuti postupak protiv Branka Šegona radi utvrđivanja da li se dužnosnik u obnašnju dužnosti pomoćnika ministra financija našao u situaciju sukoba interesa te je li prekršio neko od načela djelovanja iz članka 5. ZSSI-a zbog stupanja u poslovni odnos Facta Vere s HBOR-om.

“Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka radi utvrđivanja da li je povodom sklapanja Ugovora o kreditu između HBOR-a i trgovačkog društva Facta Vera doo, dužnosnik Branko Šegon svoj privatni interes stavio iznad javnog interesa”, stoji u priopćenju Povjerenstva.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.